Home Lifestyle Reizen New York ontvangt topchefs uit de hele wereld

New York ontvangt topchefs uit de hele wereld

New York ontvangt topchefs uit de hele wereld

 

Op 16 april gaat de tweede editie van de "Dîner des Grands Chefs" van Relais & Châteaux door in New York. 45 "Grands Chefs" uit verschillende landen komen er heerlijke gerechten klaarmaken op basis van lokale Amerikaanse produkten.

César Troisgros, Davy Tissot, Norbert Niederköffler, Hiroshi Yamaguchi… In New York komen 45 van de meest gerenommeerde chefs ter wereld samen om een exclusief diner te bereiden, een initiatief van Relais&Châteaux. Vorig jaar ging het jaarlijks topdiner van de exclusieve hotelketen door in het paleis van Versailles, dit jaar wordt de setting Broadway. Daar wordt Gotham Hall lentefris ingericht,  als een stukje natuur in de stad. De gasten hebben de keuze uit 15 selecte menu's met de fijnste en meest verse Amerikaanse producten, zoals kreeft en jacobsvruchten uit Maine, kalfsvlees en lam uit de streek rond New York, zeebaars uit Montauk… 
Uiteraard zijn ook de begeleidende wijnen van de fijnste soort, zoals champagne Pommery Cuvée Louise 1990 en Porto Rozes uit 1947. Om erbij te zijn, ligt het prijskaartje aan de (extreem) hoge kant, nl. 1200 dollar, maar de exclusieve gasten steunen meteen een goed doel. De winst van dit uitzonderlijke evenement zal geschonken worden aan Citymeals-on-Wheels, een vzw die bejaarde Newyorkers maaltijden aan huis levert.