Sla je dat reisje naar het buitenland een keer over dit jaar? Plan dan eens een weekendje weg aan de Belgische kust! Zo krijg je toch de nodige dosis zon, zee en strand – zonder dat je daar het vliegtuig voor moet nemen. Aan het einde van een zalige stranddag tot rust komen, doe je het állerbest in een van deze prachtige nieuwe hotels aan de Belgische kust.

Onze favoriete nieuwe hotels aan de Belgische kust

1. Hotel Monarc: discreet genieten

Maar liefst twee jaar heeft het geduurd om het prachtige herenhuis uit 1898 om te toveren tot een boetiekhotel. De familie Buffel biedt je er een vriendelijk onthaal met 21 stijlvolle kamers met heerlijke queensize bedden van 2m10. In de elegante bar en op het terras kun je genieten van een drankje. Daarnaast is er ook een gezellige lounge met bibliotheek en een ontbijtzaal met terras waar je geniet van streekproducten en huisbereid lekkers. Je bent in een wip op de zeedijk.

Hotel Monarc: Koningsstraat 61, Oostende. Kamers vanaf €140 voor 2 personen.

nieuwe hotels Belgische kust Hotel Monarc

2. C-Hotels Continental: retro charme

Bogen en balkonnetjes typeren de mooie gevel van het historische C-Hotels Continental, op vijf minuten wandelen van het strand. De art-nouveau-elementen vind je terug in het restaurant, waar groen fluweel en vloeiende lijnen een vrolijke toon zetten. De 45 elegante kamers sluiten aan op die retrolook, maar verrassen met hippe accenten en moderne inloopdouches. En het ontbijt biedt alle mogelijke lekkernijen, van pannenkoeken tot vers fruit. Wandel zeker eens door de mooie historische Dumont-wijk, van dezelfde architect als het hotel. Op het strand kun je relaxen onder een parasol of snelheidsduivel spelen in een zeilwagentje.

C-Hotels Continental: Duikerkelaan 11, De Panne. Kamers vanaf €96 voor 2 personen.

nieuwe hotels Belgische kust C-Hotels Continental

3. ENSŌ: vrienden aan ‘t zeetje

Hotel ENSŌ viert zijn éénjarig bestaan en is al van bij de start één van de mooiste nieuwe hotels aan de Belgische kust. Gastvrouw Tine en gastheer Tim verwelkomen je er alsof je een vriend des huizes was – en dat word je ook instant. Ze zijn zelf van ’t zeetje en wijzen je graag de weg naar de hipste hotspots in hun stad, zoals cocktailbar The Pharmacy bij hen om de hoek, en rustige strandbars. De acht logeerkamers zijn aangenaam sober, in zwart en wit ingericht met hier en daar een zacht pelsje of pastelkleurig fluweel. Je vindt er behalve een bed ook een bar, een leessalon, inhouse pop-upshop met juwelen, mode en kinderkledij, en een tafel om je voeten onder te steken. Ontbijt, brunch en lunch zijn een lust voor het oog en een feest voor de smaakpapillen.

ENSŌ: Elizabetlaan 185, Knokke-Heist. Kamers vanaf €135 voor 2 personen.

nieuwe hotels Belgische kust ENSO

4. La Tourelle: klassieke schoonheid

Wie kent het typische torentjesgebouw niet dat zo typisch is voor De Haan? De mooie Villa La Tourelle biedt al jaren vier kamers, een suite en drie appartementen aan, en die zijn onlangs helemaal opnieuw gedecoreerd in een sfeer van vakantie, strand en schelpen. Ook de ontbijtruimte kreeg een make-over. Buiten eten op het terras is nu ook mogelijk. Tip: vanuit de torenkamer heb je rondomrond uitzicht op het pittoreske De Haan.

B&B La Tourelle: Vondellaan 4, De Haan. Kamers vanaf €100 voor 2 personen.

nieuwe hotels Belgische kust B&B La Tourelle

Meer tips voor een weekendje weg: