Home Lifestyle Reizen Ontdek het shoppingparadijs Aruba!
Ontdek het shoppingparadijs Aruba!

Wie Aruba hoort, denkt meteen aan parelwitte stranden onder de brandende zon. Dat is ook zo. Wat minder mensen weten is dat Aruba ook een shopparadijs is. Op Aruba liggen de prijzen voor luxeartikelen zo’n 30% lager dan in België omdat je op het eiland belastingvrij kan winkelen!

Grootste shoppingcenter van Aruba

Kuier door de gezellige winkelstraatjes in hoofdstad Oranjestad of shop erop los in één van de grote shoppingcenters van Aruba. Palm Beach Plaza Mall (afbeelding), het grootste shoppingcenter, is een semi-overdekt entertainment centrum met ook verschillende restaurants, gezellige bars en een bioscoop. Daarnaast is er ook de Renaissance Mall. In dit winkelcentrum vind je diverse luxe merken op het gebied van mode, sieraden, souvenirs, designer zonnebrillen en nog veel meer. Voor internationale modelabels zoals Salvatore Ferragamo, Michael Kors, Gucci en Longchamp moet je daar zijn. Het winkelcentrum is op steenworp afstand van de gezellige winkelstraten in Oranjestad.

Shoppen in Aruba

Om de Arubaanse cultuur op te kunnen snuiven kan je elke avond souvenirs in alle maten en gewichten vinden in lange rijen van knusse marktkraampjes.

Juwelenfavoriet

Aruba is internationaal erkend voor haar juwelen en in het bijzonder haar smaragden. Deze typische groene mineraal wordt al jaar en dag op Aruba bewerkt. De juwelen zijn er tot 50% goedkoper dan in Europa. Overal op het eiland zijn er juweliers, voor elk budget.

Aloë vera

Naast smaragden is Aruba ook de place to be voor huidverzorgingsproducten op basis van aloë vera, de cactus met bijzondere geneeskrachtige eigenschappen. Op Aruba vind je een aloë plantage, museum en natuurlijk daarbijhorende winkel.