Home Lifestyle Reizen Onze Feeling gastvrouwen delen hun onvergetelijke vakantiemomenten met ons

Onze Feeling gastvrouwen delen hun onvergetelijke vakantiemomenten met ons

Onze Feeling gastvrouwen delen hun onvergetelijke vakantiemomenten met ons

Zo’n dertig gastvrouwen hebben we intussen al verwelkomd in Feeling. Boven op al hun geweldige tips en verhalen, delen een paar van hen hier hun favoriete vakantiehotspots. Als je nog een bestemming zoekt…

Sepideh Sedaghatnia valt voor Ibiza

Sommelier, bezieler van gastrobar Divin en jurylid van Mijn Pop-uprestaurant! Sepi Sedaghatnia: “Omdat Sergio Herman en nog meer mensen Ibiza steeds weer ‘Het mooiste stukje op aarde’ noemden, boekte ik met mijn vriend twee zomers geleden een last minute naar het eiland. We kozen voor een rustige plek in het noorden, niet ver van Santa Eulalia. Met onze huurauto testten we elke dag een paar tips van vrienden uit. Op een avond waren we op weg naar een adres aan een bepaald strand. Alleen… we vonden dat maar niet. We besloten dan maar met onze huurwagen de locals in hun jeeps te volgen. Naar the middle of nowhere, zo bleek. Langs een onverharde weg kwamen we uit aan een rots bij een baai met een su-per-mooi uitzicht. Het laatste stuk moesten we te voet doen. We volgden de muziek en ontdekten een heel toffe open bar, uitgegraven op een rotsplateau. Loungy-jazzy livemuziek, een heerlijk restaurantje met oesters en wijn – waar we die avond twéé keer zijn gaan eten – dansen, gezelligheid, een ongelooflijke zonsondergang en warme gesprekken met andere mensen. Uren later, na nog wat wijntjes, besloot de helft van het gezelschap om naakt in zee te zwemmen. We gingen mee, maar ik was preuts en verstandig genoeg om mijn bikini aan te houden. Onvergetelijk, die unieke sfeer op een plek vol natuurgevoel. Als ik één reden heb om naar Ibiza terug te gaan, is het voor die baai. En als we die niet terugvinden, is Cala Comte aan de westkust ook een aanrader.”

ibiza.travel

Charlotte Vandermeersch verloor haar hart in Californië

Actrice Charlotte Vandermeersch ontdekte afgelopen paasvakantie de magie van Joshua Tree National Park in Californië, toen ze daar met regisseur Anke Blondé en haar kinderen Titus en Dolores terechtkwam: “We wilden even weg uit Los Angeles, waar onze mannen aan het werk zijn. We kwamen laat aan en het avondlicht betoverde alles. We voelden ons vol en licht, vrolijk en rustig tegelijk. Voor velen is dit Heilige Grond en om de een of andere reden begrepen we helemaal waarom. Anke nam deze foto op een moment dat ik intens genoot van daar te zijn. Ik was boven op een heuvel van steen geklommen en keek uit over het woestijnachtige landschap, bezaaid met joshua trees; iets tussen een gigantische cactus en een palmboom in. Ik kreeg er het gevoel dat het wel goed zou komen, heel dit Amerika-verhaal, dat deel is gaan uitmaken van mijn leven. Ik heb zelfs al zin om terug te gaan… In het centrum van het plaatselijke dorp was er een lokale saloon, de Joshua Tree Saloon, ongelooflijk authentiek, ruw en uitbundig. Het barstte er van het volk en de vette ribbekes. Wij mochten echter niet binnen met twee jonge tieners… Only grown ups.. dat intrigeerde me nog meer…”

nps.gov/jotrthejoshuatreesaloon.com  

Greet De Keyser werd verliefd op Cuba

VTM-journaliste en Amerika-correspondente Greet De Keyser beleefde twee jaar geleden met haar vriend Bart onvergetelijke momenten in Cuba: “Ik wilde nog het authentieke Cuba van Fidel meemaken. Vanuit Havana trokken we met een eigen gids naar Trinidad, Cienfuegos, El Nicho, Remedios, Santa Clara en San Francisco de Paulat. Havana is wondermooi, maar veel te druk geworden. Wij waren betoverd door Trinidad: het ligt op een heuvel en heeft nog veel charme. We logeerden er in een prachtige haciënda: La Casona. Heel romantisch, met een mooie tuin en de gastvrouw kookt heerlijk. Zodra de zon onder is, wordt het hele centrum van Trinidad een openluchtdancing met mooie salsadansers en cuba libre met goede rum. Je loopt er letterlijk en figuurlijk door het verleden. Een van de restaurants is een levend museum, met meubels van lang voor de revolutie, zilveren bestek, schalen, glazen in geslepen kristal. Maar wij gingen voor de echte Cubaanse ervaring: een diner in een privéhuis. Sinds een paar jaar geeft de overheid licenties aan particulieren om te koken voor toeristen. Wij werden naar een mooi gedekte tafel gebracht, waar een muzikant voor ons alleen speelde. Het eten was erg smakelijk: geit – het enige vlees dat Cubanen, naast varken en kip, zelf mogen kweken – met groenten en veel kruiden. Die echte Cubaanse keuken in een huis vol spullen van voor de revolutie en de verhalen van de mensen die er woonden… dat is onvergetelijk.”

lacasona759trinidad.com, cuba.travel.cu

Katrin Wouters & Karen Hendrix zijn tuk op Amsterdam

Na meer dan 30 jaar verbazen Katrin Wouters & Karen Hendrix ons nog altijd met de origineelste en mooiste Wouters & Hendrix-juwelen: “We openden pas onze eerste buitenlandse flagshipstore in Amsterdam. We zijn een hele tijd bezig geweest met de zoektocht naar een geschikt pand en zo hebben we de stad veel beter leren kennen én appreciëren. Vandaag zijn we grote Amsterdam-fans en is onze winkel het beste excuus om regelmatig een uitstap te plannen. We houden van het grootstedelijke en de internationale vibe hier, terwijl je er tegelijk het gezellige en intieme voelt. Daarnaast kunnen we ook de stijl van de Nederlanders erg appreciëren, dat directe met een hoek af, zo zijn we zelf ook. Het is een compleet andere wereld dan Antwerpen. Toch blijft het werk altijd aanwezig in alles wat we doen: inspiratie en goede ideeën vind je niet enkel tijdens de kantooruren, maar komen vaak ook op ‘off-momenten’. In Amsterdam kunnen we die twee perfect combineren. Zo gaan we in Amsterdam-Noord, een buurt die erg in trek is bij creatieve geesten, bijvoorbeeld graag naar de maandelijkse vlooienmarkt in de IJ-hallen – de grootste van Europa – op zoek naar bijzondere vondsten voor onze etalages en presentaties. En daarna blazen we uit in restaurant De Goudfazant, de Hangar, stadsstrand Pllek of het terras van filmmuseum EYE met uitzicht over de stad. Het is de perfecte manier om te ontspannen en nieuwe ideeën te krijgen.”

ijhallen.nl, hoteldegoudfazant.nl, hangar.amsterdam, pllek.nl, eyefilm.nl, iamsterdam.com 

Hannah Van Ongevalle beleefde de trip van haar leven in Mexico

Hannah Van Ongevalle is een van Belgiës leading bartenders, en medezaakvoerster van cocktailbar The Pharmacy: “Vorig jaar had mijn vader Jan een internationale presentatie op de barshow Barra Mexico voor ons geregeld. We gingen van het vliegveld rechtstreeks naar de bar van het prachtige Four Seasons Hotel om een shift mee te draaien. Later volgde er een lunch met bartenders en gaf ik een presentatie voor de top van internationale bartenders. In een prachtig huis met een fraaie binnenkoer en een mariachi-band liep ik over de rode loper langs tientallen persfotografen. Overweldigend. Ik leerde er Gabriela van de plaatselijke editie van Esquire kennen. Een dag later had ze een etentje voor ons geregeld bij Pujol en bij Quintonil, de twee beste restaurants van Mexico én wereldtop. Al die smaken, die gastvrijheid… Echt off the planet! Maar het mooiste moest nog komen. Oaxaca stond al lang op mijn bucketlist, omdat mescal, mijn favoriete drank, uit die streek komt. Na een paar uur rijden kwamen we bij een maestro de mezcal aan. Terwijl wij in een agaveveld de pasgestookte mescal proefden, liet iemand What a wonderful World van Louis Armstrong door haar smartphone streamen. Toen heb ik gehuild. Om zo veel geluk in dat stille landschap, omdat ik elke dag kan doen wat ik graag doe, om al die inspirerende mensen die ik had ontmoet. Intussen zijn we de mescal van die plek beginnen invoeren en hebben we concrete plannen om The Pharmacy MX in Mexico stad te openen. Ik ga zeker terug.”

pujol.com.mx, quintonil.comfourseasons.com/mexicosietemisterios.com

Goedele Leysen is heel graag in Hongarije

Yoga-teacher, lifecoach en auteur (Boost en Balans) Goedele Leyssen: “Tijdens een teachertraining in India klikte het zo goed met mijn Hongaarse kamergenote Katalin, dat ze me na de opleiding uitnodigde naar Boedapest. Ik ben samen met mijn zoon Sam geweest en voelde me er meteen thuis. Boedapest heeft iets heel statigs, maar naast die prachtige architectuur hebben ze ook geneeskrachtig thermaal water. Daarin rondpoedelen is wat ik het allerliefste doe. Mijn favoriet zijn de mooie Gellert-baden in een mooi artnouveaucomplex. Ook het Balatonmeer, op twee uur rijden van Boedapest, is zalig. Ik heb die ‘zee van Hongarije’ voor het eerst leren kennen door het spirituele Evernessfestival. Heerlijk om er ’s morgens even te zwemmen, rustig aan het strand te zitten of een marktje te bezoeken. Natuurlijk is er ook toerisme en zijn er commerciële markten, maar je vindt er nog oorspronkelijke producten: alles vers en lokaal, zoals appeltjes bereid en bewaard op grootmoeders wijze. Het lijkt soms alsof je even teruggaat in de tijd. De prachtige lavendelvelden rond het oude Tihany-klooster, ongerepte natuur, pure plekken, klaterende riviertjes, mooie uitzichten… Back to basics en tonnen goede energie.”

gellertbath.hueverness.hu/en, gotohungary.com 

Meer over reizen:

Door Cath Luyten en Inge Taucher