Natuurlijk kun je aan onze kust komen zonnebaden, ijsjes likken en cocktails slurpen. Maar er valt ook een hoop boeiende architectuur te spotten. Feeling stippelde een gevelsafari uit door en rond de Koningin der Badsteden.

 

Natuurlijk kom je naar de kust voor zon, zee, strand, garnaalkroketten en witte wijn op een terras. Maar er is meer te zien dan water en zand. De Belgische kustlijn is bezaaid met prachtige architectuur van de tenoren van de Belgische architectuur, genre Léon Stynen en Henri Van de Velde. Omdat dit jaar het Festival van de Architectuur plaatsvindt in Oostende (14‑17 oktober), neemt Feeling je er mee op architecturale ontdekkingstocht. Want in de Koningin der Badsteden valt er behalve de Koninklijke Gaanderijen nog heel wat moois te zien. Dit artikel is opgevat als een parcours. Er staat steeds vermeld hoe ver de panden uit elkaar liggen. Zo kies je zelf of je een compacte tour te voet wilt doen of er een dagvullende fietstocht van maakt. Je kunt er natuurlijk ook af en toe eentje bezoeken.

Dit artikel maakt deel uit van Feelings grote zomerplan 2021 om alles uit je vakantie te halen. Ontdek hier nog meer tips en leuke artikelen. 

Verder lezen?
Wil je graag verder lezen en ongelimiteerd genieten van al onze artikels? Maak dan snel een account aan en stap binnen in de wereld van Feeling.
Maak een gratis profiel aan in nog geen minuut en krijg toegang tot alle Feeling artikels.

Op zoek naar nog nog meer tips om alles uit je vakantie te halen? Ontdek hier alle artikels uit Feelings grote zomerplan. Wil je geen enkele update meer missen? Schrijf je dan hier snel in op onze nieuwsbrief met Feeling weekendtips, zo krijg je elke vrijdag onze tips om je zomer onvergetelijk te maken in je inbox.

Lees ook

Door: Iris De Feijter. Foto’s: Tom Van Noten.