Op reis gaan is leuk. Al is het vertrekken vaak andere koek. Terwijl je de laatste hand nog aan je koffer legt, moet je nog snel even de hond naar de oppas brengen en je moeder bellen. Na het hossen op de luchthaven, kun je opgelucht ademhalen als je het op het vliegtuig zit. Tot de twijfel toeslaat… Heb je het vuur wel uitgezet?

De paniek slaat toe. Staat het gasvuur nog aan? Het strijkijzer steekt toch niet meer in? En heb je de deuren wel goed op slot gedaan? Dan weet je het zeker. Blinde paniek, het gasfornuis staat nog aan.

Je zou je buurvrouw kunnen bellen, maar je zult enkele uren moeten wachten tot het vliegtuig geland is en tegen dan is je huis misschien al afgebrand. Die ontspannen vlucht wordt urenlang stressen. Daarom heeft de website Lifehacker een belangrijke tip: neem vlak voor je deur uitgaat een foto van je gasfornuis. Zo kun je jezelf  bij twijfel geruststellen. Natuurlijk kun je ook foto’s nemen van strijkijzer, krultang,… Zo ga je met een gerust hart op vakantie en kun je eindelijk heerlijk genieten.

Meer over reizen:

SOURCE: Lifehacker