Home Lifestyle Reizen Dé reden om nu een reis naar Argentinië te boeken

Dé reden om nu een reis naar Argentinië te boeken

Dé reden om nu een reis naar Argentinië te boeken

Nog geen grote reis op de planning? Dan is dit jaar Argentinië dé reistip van het jaar. Niet alleen voor het klimaat, de heerlijke wijn en de trektochten. Maar ook omdat Argentinië heeft aangekondigd dit jaar de btw van 21% op de hotels in het land onmiddellijk terug te betalen. Een fikse korting dus.

Reizen in Argentinië is duur, zeker in vergelijking met andere Zuid-Amerikaanse landen. Om toeristen aan te zetten een bezoek te  brengen aan het prachtige land, voert de overheid de actie door. De korting geldt zowel op 5-sterren-hotels als op goedkope ranches. De enige voorwaarde is dat je aan de hand van je paspoort bewijst dat je in het buitenland woont en je betaalt met je buitenlandse bank- of kredietkaart.

Om een voorbeeld te geven, 3 nachten in het Vines Resort & Spa in Mendoza inclusief ontbijt, kost normaal 2.250 euro, met de korting kun je zo’n 450 euro uitsparen. Dat kan tellen dus. Dat in combinatie met de lage koers van de Argentijnse Peso momenteel, maakt dat dit jaar hét jaar is om je koffers te pakken en naar Argentinië te vertrekken.

Bovendien help je er ook nog eens de lokale bevolking mee. Want de Argentijnse overheid hoopt door de maatregel meer werkgelegenheid te creëren. Het zou dus bijna egoïstisch zijn om niet te gaan. 😉

Meer tips over reizen:

 

SOURCE: Condé Nast Traveler