Home Lifestyle Reizen Romantisch, cultureel en culinair Verona

Romantisch, cultureel en culinair Verona

Romantisch, cultureel en culinair Verona

Je wordt vanzelf verliefd op de stad van Romeo en Julia. Het grootste amfitheater na het Colosseum, schitterende boetieks en de heerlijke keuken maken het kleine Verona tot een grote Rome-concurrent. Sinds kort vlieg je er rechtstreeks heen vanuit Zaventem.

1. Wandelen door een liefdesverhaal

Casa Di Giulietta

Hoewel Romeo en Julia nooit écht hebben bestaan, plukt Verona al eeuwenlang de vruchten van het Shakespeariaans toneelstuk. Aan het balkon van Julia kan je samen met je liefste wegdromen van dit eeuwenoude liefdesverhaal terwijl je op de muren bovenstaande liefdesverklaringen ziet. Naast Julia's balkon staat ook haar standbeeld dat, wanneer je je hand op haar borst legt, geluk zou brengen in de liefde. En zit je met een prangende vraag rond loveproblems, steek dan een handgeschreven brief tussen de bakstenen en je zou een antwoord mogen verwachten. Het proberen waard, toch?

Casa di Giulietta, Via Cappello 23

2. De imposante Arena

Arena

Wanneer je 's zomers door Verona wandelt, is de kans groot dat je er operaklanken hoort. Deze komen vanuit de imposante Arena, het grootste en best bewaarde amfitheater na het Colosseum in Rome. In dit historisch monument kun je een heel aantal opera's bewonderen terwijl je onder de stenen bogen de rekwisieten en kostuums al ziet klaarhangen.

Piazza Bra

3. De Giardini Giusti, een renaissanceclimax

Giardini Giusti Verona

De Giardini Giusti behoren tot de mooiste renaissancetuinen van Italië en werden al bezongen door Goethe. Ook 's winters zijn de tuinen een oase van groen, met een labyrint van buxushagen en cipressen. Insiders weten dat de tuin ook een hoger gelegen deel heeft, met een prachtig panorama over de daken van Verona.

Giardini Giusti, Via Giardino Giusti 2

4. Italiaanse modemerken op een rij

Fratelli Rossetti

Net als Rome is Verona een shoppingwalhalla, alleen liggen de winkels er dichter bij elkaar en heb je dus minder zere voeten na je winkelmoment. Op de Via Mazzini rijgen de Italiaanse topmerken zich aan elkaar: Trussardi, Fratelli Rossetti (waarvan het lovely paar schoenen hierboven), Max Mara, Dolce & Gabbana en make-uplijn Kiko. Voor de iets meer betaalbare, maar nog steeds luxeuze collecties, kun je terecht in de Corso Porto Borsari. Deze winkelstraat geeft uit op de Romeinse stadspoort en je vindt er grote modeontwerpers zoals Emporio Armani, Etro en Byblos

5. Liefde gaat door de maag

Il Desco

Nog een extra aan Verona is dat je er heerlijke drankjes vindt en uitstekend kan eten. Zo scoort restaurant Il Desco (hierboven getoond) met klassebediening en topgerechten, terwijl je in het legendarische Caffè Tubino kan genieten van mooie schuimfiguurtjes in je kopje koffie.

Caffè Tubino, Corso Porta Borsari 15d
Il Desco, Via Dietro San Sebastiano 5/7

Helemaal verzot op italië? Lees dan ook onze citytrip-tips over Rome en Milaan
 

Lees ook:

Citytrip: Shoppen, lunchen en logeren in Londen

Top 10 adressen van Dries Van Noten in Antwerpen

7 events die het waard zijn om nu je citytrip te boeken

7 x shoppen, eten en hotspots bezoeken in Bilbao