Op zoek naar een manier om te ontsnappen aan je routine van alledag? Dat kan: boek eens een logementje in een van deze sublieme hotels. De mooiste suites van het land voor een romantische nacht op een rij.

10 x romantisch op hotel

Ook nood aan verandering van omgeving om weer wat zuurstof in je leven of relatie te krijgen? Wat dacht je van een uniek nachtje weg in eigen land? Deze hotels hebben alvast de mooiste suites in de aanbieding.

Heirloom: The Flemish Tale – Gent

Maar liefst vijf unieke hotels heeft hotelier Heirloom in de Gentse binnenstad. Stuk voor stuk gezellig, maar minimalistisch ingerichte en prachtig gerenoveerde ruimtes in authentieke gebouwen met een monumentaal stukje geschiedenis en heel wat karakter. The Flemish Tale vertelt het verhaal van de strijd van de Vlaamse taal tegen verwatering én tegen het Frans van de toenmalige bourgeoisie. De suites zijn modern, ruim en licht: veel wit en houtelementen. Een paar industriële elementen – zoals leren zeteltjes en een spot als staande lamp – geven de plek wat cachet mee.

Heirloom, The Flemish Tale, Voldersstraat 13, 9000 Gent. Deluxe king suite vanaf €88.86 per nacht. Boeken doe je hier.

The Hotel – Brussel

De grootste troef van dit majestueuze hotel in de Louisabuurt in Brussel? Het verbluffende panoramische uitzicht overheen de hele stad. Vanuit je raam kijk je uit op het Brusselse Justitiepaleis en en zelfs op de Grote Markt. Wat een verblijf nog meer de moeite maakt? De spa- en wellness faciliteiten en het uitgebreide ontbijtaanbod. Op het menu onder meer: champagne, verse zalm, pannenkoeken en een gevarieerd assortiment aan gebak en tal van andere lekkernijen.

The Hotel, Waterlolaan 38, 1000 Brussel. Junior Suite vanaf € 303 per nacht via booking.com.

Hotel Pilar – Antwerpen

Voor hipsters die een romantisch weekendje Antwerpen in gedachten hadden, is het hotel Pilar een aanrader. In het monumentale witte pand op het trendy Zuid vind je een foodbar, een originele shop met bijzondere vondsten en daarboven 17 hotelkamers. De inrichting is huiselijk hip. Interieurarchitect Sam Peeters en hotelmanager Christophe Ysewyn zijn duidelijk de perfecte match. 

Hotel Pilar, Leopold de Waelplaats 34, 2000 Antwerpen. Suite met terras vanaf € 225 per nacht. Boeken doe je hier.

NE5T Hotel en Spa – Namen

Uit de ruïnes van een verwoestte boerderij, herrees een wonderbaarlijk luxehotel met buitenzwembad en spa. Het moderne hotel kijkt uit op de Maas en charmeert zijn bezoekers met ruime kamers in sobere, maar warme tinten en door z’n gastvrijheid. De place to stay als je een dagje Namen wil doen. Het hotel herbergt verschillende kamers met zicht op de omvangrijke tuin met zwembad, maar: er snel bij zijn is de boodschap.

Ne5t Hotel en Spa, Allée de Menton 26, 5000 Namen. Suite met zicht op de tuin vanaf € 239 per nacht via booking.com.

The Suite – Brugge

Zin in een romantisch weekendje in het middeleeuwse Brugge? Ook dat kan perfect: La Suite ligt op zo’n 750 meter van de historische markt met het befaamde Belfort. De elegante suites van de B&B zijn stuk voor stuk erg ruim en gezellig ingericht. De houten balken, de schuine daken, de grote hoeveelheid lichtinval en een opengetrokken indeling maken van je verblijf een ware loftervaring, maar dan in een subtiel historische context natuurlijk.

The Suite, Langestraat 126, 8000 Brugge. Deluxe suite vanaf € 240 per nacht. Boeken doe je hier.

Radisson Blu Palace – Spa

Wie op dit moment denkt aan cocoonen met twee, is haast verplicht een spa of wellness in te duiken. Waar beter in die behoefte voorzien dan in Spa, het gelijknamige dorpje aan de andere kant van onze taalgrens. Dankzij de vele luxueuze spa-hotels en andere wellness faciliteiten is het dorp de ideale plek om even te ontkoppelen en tot rust te komen. Eén van de mooiste hotels uit de buurt? Radisson Blu Palace.

Radisson Blu Palace, Palace Royale 39, 4900 Spa. Suite Palace met terras vanaf € 460 per nacht via booking.com.

August – Antwerpen

Liever een nachtje logeren in een extreem exclusieve setting? Dan moet je bij August zijn. Voor dat project bouwde Vincent Van Duysen een oud Augustijns klooster om tot een, nieuwe moderne en uiterst luxueuze tempel voor lichaam en geest. In totaal herbergt August zo’n 44 kamers en luxesuites, stuk voor stuk ingericht op een hedendaagse en ultra minimalistische stijl. Leuk weetje: omdat de architect het oude monumentale gebouw zoveel mogelijk in ere wilde houden, zien geen twee kamers er precies hetzelfde uit.

August, Jules Bordetstraat 5, 2018 Antwerp. Experience Plus vanaf € 260 per nacht. Boeken doe je hier.

Van der Valk Hotel Sélys Liège Hotel & Spa – Luik

Pal in het historische centrum van Luik ligt het super luxueuze Van der Valk Hotel Liège. Met z’n omvangrijk wellness-complex – van maar liefst 1.350 vierkante meter – is het de ideale bestemming voor koppels die zichzelf graag even in de watten zouden laten leggen.

Van der Valk Hotel Sélys Liège Hotel & Spa, Mont Saint-Martin  9-11, 4000 Luik. Historische suite vanaf € 120 per nacht. Boeken doe je hier.

Steigenberger Wiltcher’s – Brussel

Bestaat er een chiquere plek dan dit ‘paleis’ in het hartje van de Brusselse Louisawijk om tijd met je geliefde door te brengen. Achter de magnifieke gevel van dit gebouw verschuilen zich tal van luxueuze suites, ruime en prachtig ingerichte badkamers en sublieme restaurants. Bovendien is ook het fenomenale ontbijt een niet te versmaden troef van deze stek.

Steigenberger Wiltcher’s, Louisalaan 71, 1050 Brussel. Junior Suite vanaf € 303 per nacht via booking.com.

Pentahotel – Luik

Het ideale avondje uit staat voor jou gelijk aan een exclusieve tête-à-tête met je geliefde, een partijtje tafelvoetbal en een paar cocktails aan de bar van een hotel in de zogenaamde ‘Cité Ardente’? Dan moet je bij het Pentahotel in Luik zijn. Een bijzondere industriële inrichting, extreem ruimte suites en een apart kader: de ideale bestemming voor koppels die niet graag de kans krijgen om zich te vervelen dus.

Pentahotel, Boulevard de la Souvenière 100, 4000 Luik. Suite Penta Player vanaf € 169 per nacht via booking.com.

Bron: Gael.be. 

Meer lezen over reizen (in eigen land):