Inspiratie nodig voor je volgende shoppingtrip? Steek de grens over en ga eens shoppen in Lille of Rijsel in Noord-Frankrijk, niet zo ver van huis dus. Onze tip? Laat het grote winkelcentrum Euralille even achter je en loop naar vieux Lille, het oude hart van de stad. Daar kan je lekker verdwalen in de vele charmante straatjes met tal van leuke winkeltjes. On y va?

5 x shoppen in Rijsel

1. Moufflette

In dit gezellige winkeltje ben je aan het juiste adres voor unieke en kleurrijke decoratie en woonaccessoires, voor volwassenen èn kinderen. In elk hoekje van Moufflette vind je de meest zorgvuldig gekozen items waar je je huis zo mee zou willen vullen.

Adres? 41 rue Basse, 59800 Rijsel

2. Little & TALL

Fan van wat Moufflette te bieden heeft? Dan hoef je niet ver te lopen, want – letterlijk – naast de deur vind je Little & TALL. Een gezellige concept store voor het hele gezin. Unieke posters, kleurrijke kaarsen en vazen, maar ook alles voor je jongste spruit. Beweren dat je er wel uren kunt rondsnuisteren noemen we gerust een understatement.

Adres? 39 rue Basse, 59800 Rijsel

3. Oh My Cream

Fan van duurzame beautyproducten met enkel clean ingrediënten? Stop dan zeker eens bij Oh My Cream. Hier vind je ook de gelijknamige beautylijn voor huid en haar die kan omschreven worden in 3 woorden: simpel, clean en doeltreffend. Wat extra tijd? Verwen jezelf dan met een van de vele beautybehandelingen in de winkel.

Adres? 4 rue Bartholomé Masurel, 59800 Rijsel

4. Soeur

Het Franse merk Soeur werd – inderdaad – door 2 zussen opgericht. Samen kiezen ze voor uiterst kwaliteitsvolle, tijdloze kledij die de Parisienne in iedereen loslaat. Deze zussen zijn ook allesbehalve bang van een beetje kleur, en deze prachtige roze jurk in zijde kan dat alleen maar beamen.

Voor wie dit merk ook aan een lager prijsje wil scoren, is er goed nieuws. Soeur werkte deze zomer voor de tweede keer op rij samen met La Redoute voor een op en top vrouwelijke capsulecollectie met streepjes en bloemen. Shop de collectie nu met korting.

Adres? 8 rue Basse, 59800 Rijsel

5. Fabien Ajzenberg

Fabien Ajzenberg staat voor lokale productie van tijdloze èn unieke juwelen, en dat voor een aangename prijs. Naast 2 winkels in de oude wijk Le Marais in Parijs, kwam er een winkel in het oude stadscentrum van Rijsel. Let op, het winkeltje is charmant maar niet bijzonder groot, dus loop er zeker niet zomaar voorbij.

Adres? 12 rue Basse, 59800 Rijsel

Meer plekken om te shoppen: