Home Lifestyle Reizen Shoppen, lunchen en slapen in Londen

Shoppen, lunchen en slapen in Londen

Shoppen, lunchen en slapen in Londen

Jarenlang werd de buurt rond de overdekte markt Covent Garden afgedaan als ‘plat toeristisch’. Tot Apple vijf jaar geleden er een shop opende. Stilaan vonden luxeboetieks en topchefs hun weg naar de markthal en het aanpalende Seven Dials District. Deze spectaculaire imago-boost is het perfecte excuus om bij je volgende bezoek aan de Britse hoofdstad Covent Garden te herontdekken.

1. 26 Grains – gezond begin 

Londen

Bij 26 Grains eet je gezond, met een uitgebreide keuze aan graangerechten: zoete havermout, zoute havermout en muesli. Daarbij kies je dan je topping: fruit, compote of granola. Zo van granola? Ontdek dan hier een heerlijk recept om zelf je granola te maken. 

2 Neal’s Yard – 26grains.com

 

2. One Aldwych – tea with the rich 

One Aldwych, een super-de-luxe hotel, is befaamd om de héél uitgebreide afternoontea. Bij hun Charlie & The Chocolate Factory-versie krijg je zelfs gouden eieren.

1 Aldwych – onealdwych.com

 

3. Big Easy – barbecue & live muziek

Londen

Ooit was dit pand een elektriciteitscentrale, nu bruist het er van de gastronomische activiteit in het barbecue- en zeevruchtenrestaurant Big Easy. Elke avond is er live muziek en geniet je er van op houtskool gegrild vlees of een verse kreeft. Zalig.

12 Maiden Lanebigeasy.co.uk

4. The Covent Garden Hotel – als je iets te vieren hebt…

Londen

Niet goedkoop, maar als je wat te vieren hebt, is dit boetiekhotel perfect. Je kunt er eten in Brasserie Max, van de afternoontea genieten en de pondjes wegtrainen in de hightech fitness.

Vanaf £ 414/€ 571 voor 2 personen.

10 Monmouth St.grandluxuryhotels.com

5. Coco De Mer – stijlvol stout

Londen

Deze boetiek met pikante speeltjes en luxe lingerie werd opgericht door Samantha Roddick, dochter van Anita,brein achter The Body Shop.

23 Monmouth Street Coco-de-mer.com

6. St. Martins Courtyard – Boordevol verrassingen

Een nieuw en rustig winkelwalhalla, met o.a. COS en The White Company. Je kunt er ook eten, o.a. bij Jamie’s Italian. Ja, dié Jamie.

StMartinsCourtyard.co.uk 

7. Paul Smith Boetiek – Pure Britse klasse

Dertig jaar geleden al nam de toen nog onbekende ontwerper Paul Smith zijn intrek in een pand vlak bij Covent Garden. Vandaag zijn de Paul Smith-boetieks voor haar en hem in Floral Street volledig gerenoveerd tot de mooiste ter wereld. Je vindt ze wat verstopt in het straatje tussen Covent Garden en het Seven Dials District.

40-44 Floral Street Paulsmith.co.uk