Home Lifestyle Reizen Shoppen, lunchen en slapen in Parijs

Shoppen, lunchen en slapen in Parijs

Shoppen, lunchen en slapen in Parijs

Een journalist uit New York noemde de buurt ten zuiden van de Place Pigalle de opwindendste van Parijs. Op z’n Amerikaans kortte hij deze trenspot af tot SoPi. Wat begon als een term in persberichten werd de nieuwe naam voor de coole wijk rond de rue des Martyrs, in de schaduw van de Moulin Rouge. Die evolueerde op een paar jaar tijd van ranzige seksbuurt tot hipstermagneet. Stap uit bij metrostation Pigalle of Saint-Georges.

1. KB Caféshop – Caffeïneshot

KB caféshop

KB Caféshop bracht de baristarevolutie van Australië naar Parijs. Je drinkt er zalige mochaccino’s. Voor een caffeïneshot kies je beter een AeroPress, met een peer- en amandelkoekje recht uit de oven.

53 avenue Trudaine – facebook.com/CafeShopSouthPigalle

2. Vanina Escoubet – Franse elegantie

De rue Henry Monnier telt steeds meer boeiende bewoners. Vanina Escoubet’s modecollectie is retro, elegant én comfortabel. Mooie materialen en verzorgde afwerking gegarandeerd! Koop zeker een zijden blouse, met perfecte snit.

1 rue Henry Monnier – vaninaescoubet.com

3. Buvette – Paris-NY

Buvette

De link tussen Parijs en New York proef je in Buvette, de gastrothèque van een Frans-Amerikaans koppel. Je geniet er van een glas biowijn of een lichte lunch. Perfect voor op een lazy sunday… of elke andere dag van de week.

28 rue Henry Monnier – ilovebuvette.com

4. Pigalle – Stylish streetwear

De modelijn van basketbalfanaat Stéphane Ashpool is een hype op zich en heeft flink bijgedragen tot het succes van de wijk. Nike sprong mee op de kar. In zijn ongewone shop Pigalle vind je streetwear, sneakers en vintage-ontwerpen, allemaal limited editions.

7 rue Henry Monnier – pigalle-paris.com

5. Patisserie Popelini – Mon petit chou

Patisserie Popelini soesje

Macarons zijn out, in Parijs zijn roomsoesjes nu in. Patisserie Popelini verkoopt niets anders dan kleurrijke soesjes, huisgemaakt en met gesofistikeerde smaken. Proef zeker de pistache met kers en roos met framboos.

44 rue des Martyrs – popelini.com

6. Le Pigalle – Buurthotel met karakter

De ideale uitvalsbasis voor je ontdekking van SoPi is het nieuwe hotel Le Pigalle. Voor het decor zorgde topdesigner Valéry Grégo in samenwerking met buurtbewoners. De energie van de wijk voel je ook in de kamers. Met leuke knipogen naar de neonverlichte bars en het rosse verleden van de buurt. Kamers vanaf € 136 voor 2 personen. 

9 rue Frochot – lepigalle.paris/en/

7. Le Carmen – Clubben bij Bizet

Carmen

Nog energie over? Ga dan naar de live muziek en deejaysets in Le Carmen. Deze nachtclub is gevestigd in de barokke, kaarsverlichte salons waar componist Georges Bizet woonde.

34 rue Duperré – le-carmen.fr


Nog meer adressen in hippe steden:

AIRBNB's deluxe: Onze favoriete adressen van Parijs tot Barcelona

Shoppen, lunchen en slapen in Londen

Shoppen, eten en hotspots bezoeken in Bilbao

Le Nord Marais: Parijse luxe in een nieuw jasje