Slapen onder de sterrenhemel vinkte je misschien al van je bucketlist maar wat je vast nog niet deed, is slapen ìn de sterren. Axiom Space bouwt aan het eerste ruimtehotel en dat zal niet teleurstellen.

Aan ruimte geen gebrek

Houston we don’t have a problem, want Axiom Space (met thuisbasis Houston) heeft het ontwerp van het eerste ruimtehotel vrijgegeven. Het bedrijf, dat onder andere werd opgericht door NASA’s voormalige manager Michael Suffredini, zou zo’n € 2 miljard opzij zetten om ‘AxStation’ te bouwen én kreeg vorig jaar groen licht van NASA.

Het interieur, een ontwerp van de bekende interieurdesigner Philippe Starck, krijgt een dynamische look, denk: puffy muren en fluo hendels. Er zullen ook schermen zijn waarmee je met de aarde kan connecteren én een kledingrekje, voor al je ruimtepakken en -hakken.

Het uitzicht vanuit je hotelkamer? Jouw thuisplaneet, op 400 kilometer ver.

Wat kost een retourtje?

Wil je een trip naar de ruimte, dan neem je best enkele maandjes vrijaf op het werk. De training duurt zo’n 15 weken want je vliegt natuurlijk niet zomaar naar het heelal. Oh ja, en vraag bij dat verlof ook alvast wat opslag om je retourtje mee te betalen. Met zo’n € 45 miljoen zit je goed…

We halen je weer met je hoofd uit de wolken, want hoewel Axiom Space het al volledig ziet zitten, is het nog even wachten vooraleer de eerste ‘plaat’ van het ruimtehotel wordt gelegd. In 2028, over zeven jaar dus, zou het eerste segment gelanceerd worden. Nog even kamperen, cityhoppen en roadtrippen op eigen bodem dus…

Meer wegdromen

Openingsbeeld: Getty Images.