Dé tip van deze zomer? Een bezoekje aan Hinterland. Heerlijk genieten van onverwachte winkeltjes vol boeken, design, en fair trade kleding. Wij zijn weg!

Stapel op boeken in Beauvoorde

Naast het kasteel van Beauvoorde, in het oude schoolgebouw, pronkt een immense tweedehandsboekenwinkel. Goed voor meer dan 20.000 boeken, die tegen een spotprijsje verkocht worden. Van Pietje Puk-verhalen tot vuistdikke koffietafelboeken

Waar? De Snuffelhoek, Wulveringemstraat, Beauvoorde

Fashion & fairtrade in Diksmuide

Soms vind je schoonheid daar waar je die het minst verwacht. In Diksmuide bijvoorbeeld, waar de ravissante en nuchtere Katrien erin slaagt om haar Lio Concept Store te vullen met een fijne selectie modehebbedingen die je allemaal wilt. En die fairtrade, handgemaakte tas al helemaal. Toch keer je niet eens failliet naar huis terug.

Waar? Lio concept store, Admiraal Ronarchstraat 2, Diksmuide

Over automaten en noveerkaarsen in Gistel

Lang voor #metoo was Godelieve van Gistel al slachtoffer. Uitgehuwelijkt aan een bruut die haar verstoot, vermoordt en wegmoffelt tot ze, mirakel oh mirakel, zowaar verrijst en heilig verklaard wordt. In de Abdij Ten Putte kun je haar nog steeds aanroepen bij huwelijksproblemen en in de automaat vind je noveenkaarsen, gebedsprentjes en paternosters. Lourdes, maar dan met een spannendere plot.

Waar? Abdij Ten Putte, Abdijstraat 94, Gistel

De Oosteroever ontdekken in Oostende

Oostende heeft er een blinkend nieuw stadsdeel bij: de Oosteroever wordt in een recordtempo the place to be (waar je bij voorkeur in stijl met de overzetboot naartoe trekt). De onvolprezen Michiel Rabaey opende er zijn gastronomische Storm. Het populaire Resto Marina maakte de oversteek en vanaf juli kun je er in het 475 m2 grote Kabine hippe interieurspullen op de kop tikken en wat rondhangen in de coole brunchbar. Iets verderop vind je een filiaal van RR Interieur, wereldberoemd in Knokke en ver daarbuiten.

Waar? 

Design & decas in Nieuwpoort

Baenk is vele dingen. Een conceptstore gevuld met vintage Scandinavisch design, een koffiebar met zonnig terras en twee designappartementen, voor twee of vier personen. En dat netjes verzameld in een oud bankgebouw. Of een gesofisticeerde uitvalsbasis om de kust te verkennen.

Waar? Baenk, Marktstraat 48, Nieuwpoort-stad

Lees meer over de nieuwste hotspots in onze kustspecial, vanaf 19 juni in de winkel!

Nog meer design:

Tekst: Sophie Allegaert
Foto’s: Duncan De Fey