Wakker worden aan de oevers van een uitgestrekt meer of pal tussen de duinen met op de achtergrond niks meer of minder dan het ruisen van de zee? Daar hoef je helemaal niet voor naar het zuiden te trekken? Ook in onze eigen buurlanden liggen een paar absolute parels verborgen. Deze tiny houses, glamping tenten en prachtige strandhuizen aan het water wil je dringend ontdekken.

Dit artikel maakt deel uit van Feelings grote zomerplan 2021 om alles uit je vakantie te halen. Ontdek hier nog meer tips en leuke artikelen. 

Strandcabines en co: 6 x logeren aan het water

1. Eco-lodgen aan het water

Vlak aan de oevers van het Ganzendiep, een zijtak van de Nederlandse rivier de IJssel, ligt ter hoogte van Overijssel de charmante en volledig ecologisch ingerichte cabin Luka’s Hut. Vanuit de grote glazen raampartijen kijk je er rechtstreeks uit over het water. Via een steiger kan je je zelfs tot op of in de rivier wagen. Dankzij het rustige, vrijwel stilstaande water is het Ganzendiep een ideale plek om te zwemmen, te suppen of met een bootje te varen.

IJsselmuiden, Overijssel, Nederland. Meer inf: neem een kijkje op airbnb.be

2. Strandhuis with a view 

Nog meer in Nederland, zij het dit keer aan de zeegolven in Den Haag, vind je een partij sublieme en luxueus ingerichte houten strandhuisjes. Alle beach cabins kijken rechtstreeks uit op het strand en op de zee én zijn uitgerust met een houten terras en een dubbele glasdeur vooraan, waardoor je verblijf en het omliggende strand bijna letterlijk in elkaar overlopen. Leuk voor een romantisch verblijf met twee of voor een paar dagen heerlijk tot rust komen met het hele gezin.

Waar? Machiel Vrijenhoeklaan 175, ten noorden van strandslag 2A in Den Haag. Meer info: haagsestrandhuisjes.nl

3. Wikkelhuis tussen de duinen

Wie dacht dat Duitsland vooral bergen en hippe steden in de aanbieding heeft, heeft het goed mis. Het omvangrijke land beschikt wel degelijk ook over een fijn stukje kust – en over een paar aanpalende eilanden. Eentje daarvan is Helgoland: een klein stukje land (of strikt genomen eigenlijk twee) midden in de Noordzee op zo’n 60 kilometer voor de Duitse kustlijn. Voor liefhebbers van een ongecompliceerd stukje natuur, is het avontureneiland een uitstekende bestemming.

Geniet er bijvoorbeeld in alle rust en stilte van de schoonheid van het Noordzeestrand vanuit een van de twee Wikkelhouses, op-en-top duurzame cabins uit 100 procent recycleerbare en milieuvriendelijke materialen. De inrichting van je eco-vriendelijke vakantiehuis is Scandinavisch minimalistisch, maar niet zonder een tikje luxe en een grote dosis gezelligheid.

Waar? Long Wai 27, D – 27498 Helgoland. Voor meer info en beschikbaarheden: helgoland.de

4. Drijvende hut op het water

Ook in Frankrijk kan er naar hartenlust gelogeerd worden aan het water. In deze unieke drijvende hut op het turquoise water van een eco-vriendelijk park in de omgeving van de Côte d’Azur bijvoorbeeld. Deze houten hut met bijzonder uitzicht ligt midden in de natuur en beschikt toch over alle luxe die je je kan wensen: geniet van de rust en stilte vanuit je eigen jacuzzi op het terras en dommel ‘s avonds heerlijk weg in het ruime queensize bed in de living.

De oase van rust een beetje beu? Dan kan je ook de mooie omgeving van de Vaucluse verkennen: bezoek een van de prachtige wijngaarden uit het gebied of trek naar een van de karakteristieke dorpjes uit de omgeving zoals Saint-Rémy-de-Provence, Carpentras, Avignon en Arles.

Waar? Chem. des Pompes, Châteauneuf-du-Pape in de Vaucluse, Provence-Alpes-Côte d’Azur, Frankrijk. Meer info: maisonne.nl

5. Vintage terrassen aan het meer

chalet aan het water

Geen zin om het buiten de eigen landsgrenzen te zoeken? Ook geen probleem: ook in eigen land mooie logeeradressen aan zee, een meer of een gezellige waterplas te over. Op het uitgestrekte terras van deze vintage chalet direct aan het water van een van de diverse die domein Netevallei in Geel rijk is, is het bijvoorbeeld heerlijk vertoeven. Een ontbijt of lunch meepikken bij het nabijgelegen Kasteel Kaneel, is een aanrader.

Waar? Geel, België. Voor meer info en beschikbaarheden: kijk op airbnb.be

6. Tiny house aan zee

In Zuid-Holland tot slotte waan je je in dit knusse eco-vriendelijke tiny house aan het water even helemaal weg van de wereld. Met een drankje of een goed boek in de hand, kijk je vanuit je lekker luie hangmat rechtstreeks uit over het strand en over de zee.

Het ECO Grevelingenstrand waarop je tiny house een plekje kreeg, maakt deel uit van natuurgebied de Kabbelaarsbank. Je kunt er prachtig wandelen door de duinen en langs een paar bloemenweides en kreken. Wie onderweg goed oplet, spot misschien nog een aantal watervogels ook.

Waar? Qurios ECO Grevelingenstrand, Ouddorp, Zuid-Holland, Nederland. Meer info: neem een kijkje op de website

Meer zomertips: ontdek Feelings Grote Zomerplan

zomerplan

Op zoek naar nog nog meer tips om alles uit je vakantie te halen? Ontdek hier alle artikels uit Feelings grote zomerplan. Wil je geen enkele update meer missen? Schrijf je dan hier snel in op onze nieuwsbrief met Feeling weekendtips, zo krijg je elke vrijdag onze tips om je zomer onvergetelijk te maken in je inbox.

Meer tips voor de zomer: