Culinair verblijf: redacteur Kristin Stoffels ontdekt La Roseraie in Modave

Kristin Stoffels

Bord en bed als één bestemming? Wij selecteerden de mooiste gastronomische hotels, en dat op amper drie uur rijden. Zo trok redacteur Kristin Stoffels naar Modave voor een culinair verblijf in La Roseraie.

Een plaatsje bemachtigen bij La Roseraie in Modave is als de loterij winnen, want chef Marie Trignon heeft véél fans. In 2023 was ze nog ‘Lady Chef of the year’, vorig jaar kreeg ze een Michelinster en dit jaar voegt ze daar de onderscheiding voor ‘Dessert van het jaar’ van Gault&Millau bij. We zijn dan ook dolenthousiast om eindelijk haar domein met restaurant te kunnen ontdekken.

Vandaag runt Marie La Roseraie met gastvrijheid als belangrijkste waarde, en dat voel je

In de Ardense bossen, op een boogscheut van het kasteel van Modave, rijden we de oprit op. Niets elitairs te bespeuren hier. La Roseraie blijkt een gezellige villa, met restaurant en enkele kamers. In de parktuin staan vijf shelters. We verblijven in een van deze huisjes in glas en staal, met uitzicht op de bossen van Saint-Pierre. Al snel lonkt het zwembad en de prachtige serre. De schommel aan een boomtak verraadt dat hier kinderen wonen. Er zijn weinig plaatsen waar hoogstaande gastronomie en familiale sfeer zo dicht bij elkaar liggen; chef Marie Trignon is hier opgegroeid, net als haar kinderen nu.

La Roseraie

Die ongedwongen gastvrijheid zorgt ervoor dat we ons meteen op ons gemak voelen. Na een boswandeling toasten we in de serre met een glas champagne en wandelen naar het restaurant voor ons vijfgangendiner. Op het menu staan enerzijds klassiekers van haar vader – heerlijk, de dubbele consommé van kreeft onder korst –, en anderzijds nieuwigheden van Marie, zoals een fantastische tomaat-mozzarella 2.0. We tafelen tot na middernacht en sluiten af met een digestief en een huisgemaakte marshmallow.

La Roseraie

De volgende ochtend schuiven we, na een duik in het zwembad, aan voor een overheerlijk ontbijt met homemade scones, verse eitjes en Ardense kazen, geserveerd door de chef zelf. “Tijdens het ontbijt heb ik tijd om te praten met de gasten, mijn favoriete moment van de dag”, lacht Marie. Ze vertelt hoe het geen haar heeft gescheeld of ze was géén kok geworden. De opvolging van haar vader was geen evidente keuze. Ze volgde immers een opleiding tot vertaler, verhuisde naar Groot-Brittannië en werd daar... binnenhuisarchitect. En toch bleek de kookmicrobe hardnekkig. Op haar achtendertigste besloot Marie die grootste passie te volgen. Met een koksdiploma op zak, en na een stage in het prestigieuze The Dorcester in Londen, keerde ze terug naar België om alsnog het restaurant over te nemen van haar vader. En daar zijn wij maar wat blij om, samen met een grote schare foodies. Het kan niet genoeg gezegd: tijdig reserveren is de boodschap.

La Roseraie Modave: Route de Limet 80, 4577 Modave. Kamer vanaf € 180 / shelter vanaf € 195 voor 2 personendiner € 110 (6 gangen), lunch vanaf € 55 (3 gangen, enkel op vrijdag).

Streekinfo op Modave.be

Meer reizen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Expertise

Commerciële boodschap