Culinair verblijf: onze redacteur ontdekt Le Verbois in Chantilly

Bord en bed als één bestemming? Wij selecteerden de mooiste gastronomische hotels, en dat op amper drie uur rijden. Zo trok redacteur Cleo Decoster naar Chantilly voor een culinair verblijf in Le Verbois.

Omdat een geslaagde trip voor ons valt of staat met lekker eten, trekken we naar Chantilly. In dit pittoreske stadje, bekend van het romantische kasteel én de zoete room, heeft sterrenrestaurant Le Verbois zopas vijf luxueuze gastenverblijven geopend. De perfecte bestemming voor een culinair weekend. Het charmante jachthuis met tuin en terras ontdekken we verscholen in de natuur. We mogen onze intrek nemen in een modern minihuisje, met eigen tuin en Noors buitenbad, dat we uitproberen vooraleer aan tafel te gaan.

De vlotte, hartelijke bediening draagt bij aan de familiale sfeer. In de keuken zwaait de dertigjarige chef Guillaume Guibet de scepter, vader Laurent en moeder Laurence zorgen voor de zaal en de wijn. Op zijn vijfentwintigste behaalde Guillaume al een Michelinster met zijn creatieve, speelse keuken. Zijn concept: Frans met wereldse invloeden – geïnspireerd door zijn stage bij het Japanse toprestaurant Kei in Parijs. “Op de specerijen na werk ik uitsluitend met Franse producten”, aldus de chef. “Het menu wordt bepaald door het marktaanbod en de vangst van de dag.”

In Chantilly, bekend van het kasteel en de zoete room, heeft Le Verbois vijf luxe gastenverblijven geopend
Le Verbois

Vandaag blijkt dat rode tonijn te zijn, gevolgd door morieljes en ossenstaart. Mijn partner kiest daarna voor zacht kalfsvlees met een rijke jus en asperge, ik voor Bretoense zeeduivel met cantharellenragout en zilte kokkels. Ontelbare bordjes met smaakexplosies verschijnen op tafel. Citroensorbet met peterselie verfrist onze zintuigen, waarna kersenclafoutis en een overheerlijk pistachekoekje het diner afsluiten.

Dankzij de grote raampartijen worden we wakker met zicht op oogverblindend groen. Kort erna brengt chef Guibet een picknickmand tot aan onze drempel. Huisgemaakte croissants, confituur en brioche, Le Verbois-honing en fruit uit de tuin stomen ons klaar voor de dag. Vandaag gaan we natuurlijk het Château de Chantilly bezoeken. De opulente vertrekken zoals de ‘Grande Singerie’ in rococostijl, de grote ontvangstzaal met lange, gedekte eettafel en een zijkamer met porseleincollectie doen ons fantaseren over de culinaire feesten uit vervlogen tijden. Het kasteel is ook beroemd voor de crème chantilly: de gezoete slagroom zou hier in de zeventiende eeuw voor het eerst geserveerd zijn. Wie room wil leren kloppen volgens de regels van de kunst, schrijft zich in voor een workshop ter plekke.

Le Verbois

In de klassieke kasteeltuinen kun je uren ronddwalen, maar wij willen het spektakel van de adellijke stallen niet missen. Paarden trippelen kunstig rond tijdens de indrukwekkende show in Les Grandes Écuries. Vlak ernaast ligt de hippodroom, waar de Franse beau monde geregeld verzamelt voor paardenraces, inclusief extravagante hoofddeksels. Onderweg naar huis keuvelen we nog na over de paardenkunsten en de culinaire hoogstandjes die we meemaakten, terwijl we smullen van de madeleines van chef Guibet. Een weekend dat smaakt naar meer!

Le Verbois: La Grande Folie 6, Saint-Maximin, Frankrijk. Suite vanaf € 250 voor 2 personen, menu vanaf € 58 (3 gangen), arrangement ‘Évasion à Chantilly’: € 690 voor 2 personen inclusief overnachting, ontbijt, diner (7 gangen).

Streekinfo op Oisetourisme.com

Meer reizen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Expertise

Commerciële boodschap