Home Lifestyle Reizen De ultieme verwennerij in Londen: high tea in The Rose Lounge van...

De ultieme verwennerij in Londen: high tea in The Rose Lounge van het Sofitel Saint James

De ultieme verwennerij in Londen: high tea in The Rose Lounge van het Sofitel Saint James

Chef Lifestyle Nathalie Balsing ging op high tea in The Rose Lounge van het Sofitel Saint James in Londen.

 

Ah, high tea. Die heerlijk decadente, Britse traditie om je in de late namiddag even elegant als ongegeneerd tegoed te doen aan sandwiches, gebakjes en exquise theevariëteiten. Op Louis XIV-zeteltjes, met gebloemde kussens. Met thee in fragiele porseleinen kopjes die je heel zachtjes -en met opgeheven pink- weer op hun schoteltje zet. I love it.

beeldje3

Toen ik mijn negenjarige dochter onlangs voor de eerste keer mee christmasshoppen in Londen nam, hoorde daar dus uiteraard ook een authentieke high tea bij. We kozen voor het vlak bij Trafalgar Square en Picadilly Circus gelegen Sofitel Saint James, een elegant vijfsterrenhotel in een voormalig bankgebouw. In de lobby stond een prachtige kerstboom vol flikkerende lichtjes die bijna tot aan het plafond reikte. In de Rose Lounge, een intieme, in pasteltinten ingerichte oase van rust, leidde een charmante ober ons naar een tafeltje met twee zachte, roze zeteltjes, nam onze jassen aan, en bracht alvast een glaasje water terwijl we probeerden te kiezen uit de uitgebreide theekaart van het Franse Dammann Frères.

beeldje8

‘Mag ik de juffrouw de Nuit d’Eté aanraden?’ stelde de ober voor toen hij mijn dochter vertwijfeld zag kijken naar zoveel keuze. ‘Da’s een lichtroze thee op basis van hibiscus, appel, framboos en aardbeien.’ Hij knipoogde: ‘En als je hem niet lekker vindt, moet je het gewoon zeggen, dan breng ik een andere.’ Mijn dochter knikte opgelucht, maar haar ogen begonnen pas echt te blinken toen de ober enkele minuten later de étagère met hapjes bracht. Boterzachte, in driehoekjes gesneden sandwiches met komkommer en zalm, fragiele macarons met verse frambozen en rozenblaadjes, scones met versgeklopte room en confituur,… Terwijl een harpiste in de hoek van de kamer zachtgedempte kerstklassiekers speelde, probeerden we het ene heerlijke gebakje na het andere. Hoewel we ons niet inhielden, was het onmogelijk om àlles op te krijgen. ‘Zal ik de overschot meegeven in een doosje?’ schoot de ober ons opnieuw te hulp. Ik zal de eerste high tea samen met mijn dochter sowieso nooit vergeten. Maar het is de aandacht voor detail, en de charme van het Sofitel-personeel die een High Tea in het Sofitel Saint James voor élke gast een onvergetelijke belevenis maakt.’4 R

Afternoon Tea in The Rose Lounge van het Sofitel Saint James, elke dag van 12 tot 18u. 6, Waterloo Place, SW1Y4AN Londen. Voor meer info en reservaties, klik hier.

Op zoek naar nog meer hotspots in Londen?  Ontdek dan hier de beste hotels voor een citytrip naar Londen, check hier de leukste hotels met een prachtig uitzicht in Londen en bekijk hier onze favoriete adressen om te shoppen, lunchen en slapen in Londen.