Of je nu in het buiten- of binnenland op hotel gaat, het is en blijft een zalig verwenmoment. In België vind je heel wat prachtige dream like hotels, maar deze logies bieden net dat ietsje meer. De nieuwste en meest bijzondere slaapplaatsen aan de andere kant van de taalgrens!

1. Luxueus relaxen

In het nieuwe luxehotel Château de Vignée bij  Rochefort kies je uit 25 designsuites. De 18de-eeuwse kasteelboerderij is overgenomen door chef-kok Kwinten Boelen, die zijn sporen verdiende in o.a. Radis Noir en Scholteshof. De omgeving is zo dunbevolkt dat je zonder coronazorgen volop kunt genieten van de prachtige natuur. De mooie wellness maakt het relaxen compleet in deze nieuwe telg van Relais&Châteaux.

Kamers vanaf € 202 voor 2 personen.

2. Beestig!

Zicht op zwemmende pinguïns, ijsberen of walrussen vanuit je bed. Deze unieke ervaring wacht je in de mooiste zoo van Europa, Pairi Daiza, in de nieuwe onderwatersuites in hun noordpoolwereld. Ook logeren met zicht op Siberische tijgers kan en lodges tussen de beren en wolven waren er al…

Verblijf vanaf € 129 per persoon, inclusief toegang tot de zoo en een maaltijd.

3. Geeft je vleugels

De Faisanderies zijn drie minihuisjes die vroeger de fazanten, patrijzen en pauwen huisvestten op Le Domaine de Ronchinne. Onlangs omgebouwd tot comfortabele verblijfjes met terras en omgeven door boomgaarden, bieden ze privacy, rust en een prachtig zicht over de vallei. Ook het buitenzwembad op het domein is pas nieuw, net als de hottub, sauna en hamam.

Huisje vanaf € 109 voor 2 personen.

4. Minimalistisch nest

Een glazen kubus en nog vijf minimalistische designboomhutten hangen in een 11 hectare groot bos. Je vindt ze tussen de Ourthe en de Lesse, aan de rand van het pittoreske dorp Humain. Deze architecturale parels zijn een streling voor het oog en bieden binnenin alle luxe. Centraal in het bos staat een glazen serre met groenten en kruiden, waarin je kunt genieten van een kleine maaltijd of kopje thee. De perfecte plek voor klein geluk.

Hut vanaf € 150 voor 2 personen.

M.m.v Marie Honnay. Foto’s: WBT A.E.

Meer bijzondere logies: