Of je nu in het buiten- of binnenland op hotel gaat, het is en blijft een zalig verwenmoment. In België vind je heel wat prachtige dream like hotels, maar deze logies bieden net dat ietsje meer. Dit zijn 4 van de meest bijzondere slaapplaatsen aan de andere kant van de taalgrens!

1. Luxueus relaxen

In het luxehotel Château de Vignée bij Rochefort kies je uit 25 designsuites. De 18de-eeuwse kasteelboerderij is overgenomen door chef-kok Kwinten Boelen, die zijn sporen verdiende in o.a. Radis Noir en Scholteshof. De omgeving is zo dunbevolkt dat je zonder coronazorgen volop kunt genieten van de prachtige natuur. De mooie wellness maakt het relaxen compleet in deze nieuwe telg van Relais & Châteaux.

Kamers vanaf € 253.60 voor 2 personen.

2. Beestig!

Zicht op zwemmende pinguïns, ijsberen of walrussen vanuit je bed. Deze unieke ervaring wacht je in de mooiste zoo van Europa, Pairi Daiza, in de onderwatersuites in hun noordpoolwereld. Ook logeren met zicht op Siberische tijgers kan en lodges tussen de beren en wolven waren er ook al…

Verblijf vanaf € 140 per persoon, inclusief toegang tot de zoo en halfpension. 

3. Geeft je vleugels

De Faisanderies zijn drie minihuisjes die vroeger de fazanten, patrijzen en pauwen huisvestten op Le Domaine de Ronchinne. Onlangs omgebouwd tot comfortabele verblijfjes met terras en omgeven door boomgaarden, bieden ze privacy, rust en een prachtig zicht over de vallei. Ook het buitenzwembad op het domein is een aanrader, net als de hottub, sauna en hamam.

Huisje vanaf € 129 voor 2 personen, inclusief toegang tot de wellness. 

4. Minimalistisch nest

Een glazen kubus en nog vijf minimalistische designboomhutten hangen in een 11 hectare groot bos. Je vindt ze tussen de Ourthe en de Lesse, aan de rand van het pittoreske dorp Humain. Deze architecturale parels zijn een streling voor het oog en bieden binnenin alle luxe. Centraal in het bos staat een glazen serre met groenten en kruiden, waarin je kunt genieten van een kleine maaltijd of kopje thee. De perfecte plek voor klein geluk.

Hut vanaf € 200 voor 2 personen.

M.m.v Marie Honnay. Foto’s: WBT A.E.

Meer bijzonder logies: