Loungemuziekje op de achtergrond, zand tussen de tenen, cocktail in de hand: deze strandbars brengen je helemaal in vakantiemodus. Keuze genoeg bovendien: Of je graag de rust opzoekt of liever midden in de ambiance zit, aan de Belgische kust is er voor elk wat wils.

Dit artikel maakt deel uit van het zomerplan van Feeling, een hele reeks artikels vol inspiratie om er een onvergetelijke zomer van te maken. Klik hier om alle artikels te ontdekken. 

1. Als god in Wenduine bij strandbar BELMONDO BEACH

Bij strandbar Belmondo beach in Wenduine zit je precies aan de Franse Rivièra.

Geen vakantiehuis in de Provence geboekt deze zomer? Misschien kan een namiddag Belmondo Beach de pijn verzachten. Deze strandbar met Zuid-Franse vibe in Wenduine is een oase van rust en ruimte, ver weg van andere drukke(re) stranden. Hier hoef je zelfs je strandstoel niet te verlaten om te genieten van een gezonde salade of fruitbowl. Of kies voor een ligbed, love seat of family bed (2 tot 4 personen).

Zeedijk, aan Pienshelling 8420 Wenduine.

2. Fijne allrounder: strandbar VINTAGE BEACH in Knokke

Spendeer je zomerdag bij strandbar Vintage Beach in Knokke-heist.

Stap binnen bij Vintage Beach voor een allround plezierige ervaring, de hele dag door. Of je nu met de kinderen wilt spelen op het strand, bijpraten met je partner of een gezellige avond beleven met je vriendengroep: hier kan het allemaal. De inkleding is comfortabel hedendaags,
overgoten met een nostalgisch sausje. Bestel een glas bubbels en geniet van het lekkers.

Zeedijk-Zoute 828, 8300 Knokke-Heist.

3. Bohemien sfeer bij BAJA BEACH in De Haan

In strandbar Baja Beach in De Haan kan je genieten op het strand in alle rust.

De Haan heeft een speciaal plekje in ons hart. Langs de prachtige belle-époquehuizen wandel je richting Baja Beach, waar je in een nonchalante, bohemien sfeer kunt genieten van het strandleven. De bediening is vriendelijk en al bij al is Baja Beach het tegenovergestelde van een place m’as-tu vu: hier ben je ongestoord jezelf, mét een limoncello-tonic in de hand en je voetjes in het zand.

Zeedijk-De Haan 1 Trap 1 1 3, 8420 De Haan.

4. Luxe loungen bij LA PLAGE in Knokke

Strandbar La Plage biedt een luxueuze strandnamiddag te Knokke-Heist.

Voor net dat tikkeltje meer luxe trekken we naar La Plage in Heist. We vlijen ons neer op de extra brede, houten luxebedden met comfortabele matras en extra hoofdkussen. De reuzenparasols beschermen ons tegen al te veel zon. De kinderen amuseren zich op de houten speelboot, de schommels en de glijbanen. Af en toe staan we op voor een spelletje petanque. Bij de open bar bestellen we een cocktail en hapjes. En voor de rest: voeten in het zand en ogen dicht.

Zeedijk ter hoogte van nr. 285, 8300 Knokke-Heist.

5. Lekker zen bij BUDDHA MAR in Oostende

In strandbar Buddha Mar kan je rustig genieten van het strand in Mariakerke, Oostende.

Wie heeft een ticket naar de zon nodig als je voor een heerlijke portie me-time ook naar Mariakerke kunt? Eerst was er Blue Buddha, nu is er ook het kleinere zusje Buddha Mar. Daar kun je in alle rust met je gezelschap aan een van de hoge bartafels zitten of lekker wegdromen in een loungezetel. Vooral de avonden zijn zalig: met een cocktail genieten van de zonsondergang.

17de Oktoberstraat, 8400 Oostende.

Haal alles uit je vakantie met Feelings grote Zomerplan!

Op feeling.be vind je de hele zomer lang alle hotspots in eigen land en in onze buurlanden, plus nog veel meer tips om het beste uit je zomer te halen. Wil je geen enkele update missen? Schrijf je dan door hier te klikken snel in op onze nieuwsbrief met Feeling weekendtips, zo krijg je elke vrijdag onze tips om je zomer onvergetelijk te maken in je inbox.

Lees ook: