Pop-ups schieten nog steeds als paddestoelen uit de grond en het leuke eraan? Je hebt géén reden om je bezoek uit te stellen want gemist is gemist! Overtuig je vrienden en familie voor een uitje Brussel, Antwerpen, Gent… deze tijdelijke haltes wil je dit najaar écht niét missen.

1. Hampton Bays x Juttu

De #ikkoopbelgisch pop-up space bij Juttu is al vijf edities na elkaar een succes en ook dit najaar kan je jezelf verlekkeren aan een hoekje Belgische mode bij de conceptstore. Dit keer gaat Juttu in zee met het Belgische modelabel Hampton Bays dat sinds eind augustus een dedicated pop-up space krijgt in alle zes Juttu-winkels van België.

Je ontdekt er de nieuwe herfst- en wintercollectie van Hampton Bays die sterkt benadrukt welke richting refounder Daisy Plas met haar merk wil uitgaan. “We kozen voor Hampton Bays omdat het een Belgisch merk is dat sinds 2019 een nieuwe wind heeft gekregen,” klinkt het bij Hanneleen Van Nuffel, Brand Coordinator Juttu. “Kleurrijk, stijlvol, positief, duurzaam bewust en Belgisch… Deze karakteristieken van het merk passen als een puzzelstukje binnen ons Juttu verhaal.”

Nog tot en met 24 oktober bij de zes Belgische conceptstores van Juttu.

2. Uitzonderlijke Planten @ Gare Maritime in Brussel

PUP is een reizende pop-up store met Plezante & Uitzonderlijke Planten en strijkt periodiek neer in onze Belgische steden, telkens voor een weekend. Na Gent, Roeselare, Hasselt, Antwerpen en Leuven houdt-ie dit keer halt bij Gare Maritime, het energieneutrale gebouw op de site van Tour & Taxis. Het indrukwekkende onderdak wordt omgetoverd tot een jungle met meer dan 380 (!) verschillende soorten plantjes.

Het aanbod bestaat uit groene kamerplanten zoals philodendrons, calathea’s en alocasia’s. De Belgische sierteelt voorziet 66% van het aanbod en er worden ook een aantal kwekers uit het Brusselse vertegenwoordigd. “Voor PUP is het belangrijk dat we weten waar onze plantjes vandaan komen,” vertelt de organisatie. “Op die manier kennen we het verhaal en helpen we de plantenliefhebbers de juiste verzorging te geven”.

De planten staan geordend volgens standplaats en worden voorzien van een woordje uitleg maar ook het gespecialiseerd PUP-team weet àlles over de juiste verzorging. Leuk extraatje: gedurende het hele weekend worden er ook workshops georganiseerd in het Nederlands, Frans en Engels.

Van vrijdag 1 tot en met zondag 3 oktober – Gare Maritime, Picardstraat 11 te Brussel – pupplants.store

3. Maison Lejaby x Think Pink pop-up

Van 26 september tot 10 oktober 2021 organiseert Think Pink Europe de ‘Race for the Cure®‘. Dit jaarlijkse evenement is Europa’s grootste sportevenement in de strijd tegen borstkanker en meteen ook de aftrap van Oktober Borstkankermaand. De Race brengt lotgenoten, families, vrienden en sympathisanten samen voor een 3 km lange wandeling of loopje van 5 km op een tijd en plaats die voor jou het beste uitkomt.

Bij de pop-up stores van Maison Lejaby kan je deze periode een roze activewear set laten personaliseren met je initialen, naam of een woord. De opbrengst hiervan gaat naar borstkankeronderzoek.

Pop-up store Maison Lejaby – Inno Louise (Louizalaan 12, 1050 Brussel), Inno Rue Neuve (Nieuwstraat 111/123, 1000 Brussel), Inno Antwerpen (Meir 80/82, 2000 Antwerpen), Inno Woluwe (Paul-Henri Spaak Promenade 40, 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe) – maisonlejaby.com

4.’Mr. Suisse x Liesse’ croque-bar in Brussel

Omdat je een croque-monsieur op zoveel verschillende manieren kan bereiden, gingen enkele Brusselse chef-koks aan de slag met het recept. Elk op zijn of haar eigen, enthousiaste manier vonden ze de croque-monsieur opnieuw uit. Met Aziatische smaken, Mexicaans geïnspireerd of een gastronomische variant. Creaties die je binnenkort kan proeven in Mr. Suisse x Liesse, een pop-up Croque-Monsieur Bar in Brussel door Kaas uit Zwitserland en Brussels’ Kitchen.

Zes weken lang genieten cheese addicts van meer dan de klassieke croque-monsieur. Tijdens de Michelin Star Croque Week, die plaatsvindt van 17 tot 22 november, staan er zelfs recepten van twee sterrenchefs op het menu. Viki Geunes van het Antwerpse driesterrenrestaurant Zilte en Lionel Rigolet van het met-twee-sterren-bekroonde Brusselse icoon Comme chez Soi bedachten elk een exclusief recept op basis van Zwitserse kazen én creëerden samen een vijfsterrencroque-monsieur op basis van Le Gruyère AOP.

Open van 13 oktober tot 22 november (gesloten op dinsdag) – Avenue Adolphe Demeur 57, 1060 Sint-Gillis – @liesse.bxl

5. Uzi Hair Bar voor krullend, pluis- en kroeshaar in Brussel

België telt zo’n 20.000 kapperszaken maar geen énkele zoals Uzi Hair Bar in Brussel. Hélène Salumu Lenge opende er onlangs een pop-up haarbar, speciaal voor kroezelkopjes: “Na jarenlang vlechtjes en extensions vond ik het tijd om mijn natuurlijke haar te omarmen. Ik vond geen professional voor het juiste advies en dus opende ik zélf een bar waar ik krullen, pluis- en kroeshaar verzorg én de beste producten tip voor thuis”.

Nog tot en met 25 oktober 2021 in pop-up store Auberge Espagnole – Waversesteenweg 331, 1040 Etterbeek – uzihairbar.be

Ook ontdekken