Gaan varen in het buitenland zit er deze zomer misschien niet meteen in, maar geen nood: ook dicht bij huis kun je cruisen in stijl. Iets minder exotisch, maar je bent wel kapitein van je eigen privéschuitje. En op het water ziet alles er net iets anders uit. Al helemaal als je in Sint-Martens-Latem gaat varen en geruisloos voorbij goed verborgen domeinen en weelderige tuinen kunt binnengluren.

1. Villaspotten op de Leie

Geen rivier geschikter om je te overtuigen van zo’n vaartocht in eigen land dan de Leie die van Gent naar het idyllische Sint-Martens-Latem kronkelt. Aan de Coupure, in centrum Gent, scheep je moeiteloos in – een vaarbrevet heb je niet eens nodig -, en daarna glijd je stilletjes de stad uit. Want zo’n geruisloze elektrische sloep klieft zachtjes door het water, in een gezapig tempo en discreet. Kwestie van mens noch dier te verstoren. Alleen maar pluspunten dus.

Dit artikel maakt deel uit van ons staycation-plan. Benieuwd naar meer? Klik hier!

Verder lezen?
Wil je graag verder lezen en ongelimiteerd genieten van al onze artikels? Maak dan snel een account aan en stap binnen in de wereld van Feeling.
Maak een gratis profiel aan in nog geen minuut en krijg toegang tot alle Feeling artikels.

staycation

De vakantie is in zicht, de zomer lonkt. En dan bedient Feeling je op je wenken met een groot staycation-plan om alles uit je vakantie te halen. Wil je nog meer exclusieve tips ontvangen recht in je mailbox? Schrijf je hier in op ons staycation-plan en ontvang de komende 7 dagen van ons elke dag tips om het beste uit de zomer van 2020 te halen.

Meer lezen over reizen, mode en wonen na corona: