Je bedoelt het waarschijnlijk goed, wanneer je na je verblijf in een kamer het bed snel opdekt. Toch doe je dat liever niet, zo zeggen kamermeisjes die instaan voor de netheid van de kamers.

“De reden is eenvoudig”, zo legt een Australisch kamermeisje uit. “Als je één nachtje of zelfs meerdere nachten geslapen hebt in een hotelkamer, worden de lakens normaal gezien zeker vervangen. Ziet een bed uit alsof er echt niet in geslapen is, dan zou het toch kunnen dat de lakens niet wordt ververst. Laat je bed er dus gerust uitzien alsof je er ook effectief in geslapen hebt.”

Handdoeken

Volgens de meisjes is het niet nodig om te willen helpen. Wil je dat toch doen, doe dan het volgende: “als je de gastenbedden uit elkaar scheidt, help je ons wel. We moeten op een dag vaak erg veel kamers schoonmaken, iets kleins – zoals de bedden uit elkaar zetten – is dan een grote hulp.” Een ander kamermeisje tipt dan weer dat het een grote hulp is om alle gebruikte handdoeken op een stapel op de grond te gooien. Even aan denken dus, als je jouw hotelkamer verlaat.

Meer over reizen: