Home Lifestyle Reizen Wauw! 5 begraafplaatsen met monumentale schoonheid

Wauw! 5 begraafplaatsen met monumentale schoonheid

Wauw! 5 begraafplaatsen met monumentale schoonheid

Allerheiligen is het moment om begraafplaatsen te bezoeken en er onze dierbaren te herdenken. Vaak vind je er ook prachtige grafmonumenten terug. Deze begraafplaatsen zijn volgens reisorganisatie Expedia zeker een bezoekje waard bij een volgende citytrip.

 

1. Père-Lachaise in Parijs

Shutterstock

Dit is misschien wel het bekendste kerkhof van Europa. Hoewel de locatie bij de oprichting in 1801 geen groot succes was, telt het Cimetière Père-Lachaise vandaag als grootste begraafplaats van Parijs ruim 69.000 grafzerken. Ongeveer de helft daarvan zijn beschermde monumenten. De meeste bezoekers van Père-Lachaise gaan op zoek naar de graven van de vele beroemdheden. De lijst is lang: Frédéric Chopin, Edith Piaf, Jim Morrison, Karel Appel, Amadeo Modigliani, Laurent Fignon, Yves Montand, Oscar Wilde, enz. Er is ook een crypte voor Belgische soldaten die gesneuveld zijn in de Eerste Wereldoorlog.
Deze groene long van de stad – het domein van 44 hectare telt zo’n 5.000 bomen – is een  ideale plaats om tot rust te komen met in totaal meer dan 15 km wandelpaden. Wandel hier samen met je partner tijdens een volgende romantische citytrip. Hier lees je waarom samen wandelen met je partner zo goed voor jullie is.

2. Cimitero Monumentale in Milaan

Shutterstock

Ook het Cimitero Monumentale in Milaan (Italië) is zeker een bezoekje waard. Sinds de opening in 1866 vonden bekende Milanese families of musici (Verdi) er hun laatste rustplaats. Zoals Davide Campari van de gelijknamige likeurdrank. Zijn graftombe is een reproductie van Leonardo Da Vinci’s Laatste Avondmaal. Volgens de overlevering zou de Judas-figuur aan de tafel een evenbeeld zijn van zijn grootste concurrent destijds. Lees hier meer tips voor je citytrip in Milaan.

3. Highgate Cemetary in Londen

Shutterstock

Highgate Cemetary ligt ten noorden van Londen en wordt wel eens omschreven als een van de grootste schatten van Engeland. Het maakt deel uit van de Magnificent Seven begraafplaatsen in en rond Londen. Trekpleisters daar zijn de overwoekerde Egyptische Avenue en de Circle of Lebanon, een deels ondergrondse cirkel met grafkelders. ‘East Cemetary’ is het meest gekende deel met de graftombe van Karl Marx als een van de meest bezochte plekken. Ontdek de 4 beste hotels in Londen.

4. Whitby Cemetry

Shutterstock

Meer naar het noorden in Engeland, tussen Leeds en Newcastle, ligt Whitby. Een klein dorp omringd door het North York Moors National Park. De grafstenen rond de Church of Saint Mary aan de ruïne van de Whitby Abbey staan bovenop een klip aan de kust. Niet verwonderlijk dat Bram Stoker hier inspiratie vond voor zijn verfilmde klassieker ‘Dracula’. Wel niet verschieten, want het is hierdoor een aantrekkingspool voor Gothic-aanhangers.

5. Montjuich – Barcelona

Shutterstock

Wie naar Barcelona gaat, kan niet naast Montjuich kijken. Deze heuvel aan de kust was onder meer het toneel voor de Olympische Spelen (1992) en er zijn een aantal musea terug te vinden waaronder dat van Miro. Maar wat weinig mensen weten is op Montjuich ook een grote begraafplaats ligt. Als bezoeker kun je er een artistieke of historische route volgen. Voor een van de bekendste grafmonumenten ‘El Beso de la Muerte’ moet je naar de kleinere begraafplaats Poble Nou, op een 5 km van Montjuich. Op zoek naar een goed hotel? Bekijk dan deze heerlijke logeerplekken.

Meer leuke tips voor citytrips

Citytrip Nice: 8 x slapen, eten en shoppen
5 x citytrippen in hotels met sterrenrestaurant
8 hotspots op Ibiza