Home Lifestyle Reizen BLOG: hebben we straks een visum nodig voor een citytrip Londen?

BLOG: hebben we straks een visum nodig voor een citytrip Londen?

BLOG: hebben we straks een visum nodig voor een citytrip Londen?

Europa zonder onze Britse vrienden brengt ook voor reizigers een hoop veranderingen mee. Wat betekent dat voor je volgende citytrip naar Londen?

 

1. De veranderingen op korte termijn

Wel, in feite is er op korte termijn alleen maar goed nieuws.

1) Je reist goedkoper, want het pond sterling is flink gezakt na het Brexit referendum. Zeker in de koopjesperiode kun je daar je voordeel nog eens extra mee doen! Economen voorspellen een daling van 10 à 20 procent. Check hier hoe de wisselkoers evolueert.

2) De Brexit wordt zorgvuldig voorbereid en pas over twee jaar werkelijkheid. Tot zolang mag je met je gewone identiteitskaart het Verenigd Koninkrijk binnen. Als er geen speciale akkoorden komen, zal je daarna een reispas nodig hebben.

3) Een overnachting in een Bed&Breakfast of hotel blijft perfect betaalbaar, zolang goedkopere werkkrachten het werk kunnen doen – poetshulpen uit Polen bijvoorbeeld.

2. De veranderingen op lange termijn

Op lange termijn – over een jaar of twee – kan het plaatje er helaas een pak minder goed gaan uitzien voor onze overzeese trips.

1) Door de Brexit zal de Europese economie verzwakken, en moeten de andere landen meer geld ophoesten (lees: de belastingbetaler). Ook zal de euro licht mee verzwakken. Ons reisbudget kan dus inkrimpen.

2) Als de Polen, Tsjechen en andere Europeanen die nu in de hotelsector werken, dat niet meer kunnen doen, zullen duurdere werkkrachten nodig zijn. Dus stijgt de prijs voor een overnachting.

3) De Britten zullen met hun verzwakte pond minder reizen maken, en meer in eigen land vakantie nemen. De vraag naar hotelkamers stijgt daardoor, en ook de prijs van een overnachting.

Conclusie: je doet er goed aan om de komende maanden een prijsgunstig tripje naar Londen in te plannen. Ik ga al zeker een kijkje nemen in de excentrieke wijk Brick Lane met vintage-marktjes en een Bollywoodsfeertje, waar het ‘s zomers nog warmer aan toegaat. Eurostar heeft ook zomerse prijsjes vanaf € 39 in de aanbieding.

Wil je nog meer adressen ontdekken in Londen? Check dan hier de leukste restaurants met een fantastisch uitzicht in Londen en ontdek hier onze favorieten om te shoppen, lunchen en slapen in Londen.