Home Lifestyle Reizen Weekendje Volkscafé, waarom niet.

Weekendje Volkscafé, waarom niet.

Weekendje Volkscafé, waarom niet.

Graag nog eens een weekendje er tussen uit? Op 12, 13 en 14 april organiseert Toerisme Westhoek (Westtoer) voor de tweede keer het ‘Weekend van het Volkscafé’ 

In het weekend van het Volkscafé kunnen de Westhoek en Pays-de-Flandre (Noord-Frankrijk) hun tijdloze authenticiteit tonen. Een 70-tal volkscafés presenteren een uniek programma. Dit origineel initiatief blijft een ideale inspiratiebron voor een mooie tocht in de Westhoek en Pays-de-Flandre.

Het vintage volkscafé is meer dan een gewone horecazaak. Lokaal zijn ze een belangrijk onderdeel van het sociale leven, het toerisme en de economie. Meer en meer volkscafés heropenen hun deuren. Speciaal voor dit weekend krijgt dit alles een extra dimensie met muziek, animatie, verhaalvertellers, streekproducten, initiaties in allerlei volkssporten, volksspelen en degustaties van lokale streekbieren. Nieuw is de quiz ‘Weekend van het Volkscafé. Een topper wat niet mag ontbreken is de ‘Picon Maison’, een delicatesse aan beide kanten van de grens. Genoeg ingrediënten om er een onvergetelijk uitje van te maken.

Voor info en adressen, klik hier.

(TVV)