Deze lente voelt als het lichtpuntje aan ‘t eind van de tunnel en zeker omdat wildpluk onze tafels weer siert. Dat wil ook zeggen dat er heel wat bloemenvelden in België momenteel prachtig in bloei staan. Wil je heus niet missen. Opgelet: ga niét massaal tussen de bloemen poseren, zo maak je ze kapot. Genieten kan ook vanaf de zijlijn.

1. Groenatelier Pluk in Herk-de-Stad (Limburg)

Wat? In de lente van 2017 zaaiden Pieter en Lies de eerste bloemen op hun klein stukje grond in Herk-de-Stad. Nu staat er een heus perk in bloei en organiseren ze plukdagen (bekijk de abonnementen hier) en workshops. Verzamel er een bosje bloemen in de allermooiste kleuren en neem je boeketje mee naar huis. Puur plukgeluk!

Waar moet je zijn? Kleine Kruisstraat 25, 3540 Herk-de-Stad, groenatelierpluk.be

 2. Narcissenwandeling langs de Holzwarche (Luik)

Wat? In de Belgische Oostkantons, rond de valleien van de Eifel en de Ardennen, staan momenteel de prachtigste wilde narcissen in bloei. Tussen april en begin mei kan je er genieten van een unieke gele bloemenzee. Opgelet: de narcissen staan onder natuurbescherming en mogen niét geplukt worden. Vooral de wandeling langs de Holzwarche-rivier zou de moeite waard zijn!

Waar moet je zijn? Enkelberger Mühle, 4761 Büllingen. Er is een kleine parking voorzien die je direct naar de narcisvelden brengt.

3. Tulpen in Meerdonk (Oost-Vlaanderen)

Wat? Tulpen vind je niet enkel in Nederland ook in Oost-Vlaanderen heb je een prachtig tulpenbed. In Meerdonk bijvoorbeeld, waar je prachtige tulpenvelden hebt. Opgelet: ga er niét massaal tussenin poseren, zo maak je de tulpen kapot. Genieten vanaf de zijlijn is ook de moeite, het mooist tussen midden april en begin mei.

Waar moet je zijn? Rode Moerpolder en Koningskieldrechtpolder in Meerdonk.

4. Hyacinten in het Hallerbos (Vlaams-Brabant)

Wat? Wie van bloemenweides houdt is er vast al geweest: het Hallerbos. Het uitgestrekte bosgebied tussen Zenne en Zoniën, vlakbij Brussel, is rond deze tijd als een sprookje. De paarse hyacinten staan er nu (rond midden april) volop in bloei dus haast je en trek je mooiste lentejurk aan.

Waar moet je zijn? Vlasmarktdreef 4, 1500 Halle, hallerbos.be

5. Bosanemonen in Zevenbergenbos (Antwerpen)

Wat? Het Zevenbergenbos klinkt alsof Sneeuwwitje er met haar dwergjes woont en zo ziet het er ook uit. Nog tot en met mei zorgen de bosanemonen en gele slanke sleutelbloemen er voor een lieflijk tafereel.

Waar moet je zijn? Parkeren aan Kasteeldreef 22, 2520 Ranst, natuurpunt.be

Erop uit

Openingsbeeld: Getty Images