Home Lifestyle Reizen Winters weekend
Winters weekend

Winter alom! Zeker in de Oostkantons is het wintersprookje compleet.
Inspiratie voor enkele mooie wandelingen vind je hier. 

–  “Meer van het Hoge Noorden”, een wandeling langs de ijzige oevers van het meer van Bütgenbach. De Warche, die in het meer uitmondt, aan een Canadese rivier denken. Een traject van 10 km door een labyrint van bossen en meren, dat geen speciale inspanningen vraagt. Gewoon genieten van de natuur. Vertrekpunt: sportcentrum Worriken (Bütgenbach). Wegwijzers: gele rechthoek.
– “Witte pracht”. Het Mürringse Bos heeft in de winter een erg sprookjesachtig effect. Men voelt de kracht van de kou, die de takken van de dennen in steen omzet. Het 16 km lange traject komt zeer gevarieerd over en geeft de verveling geen kans. Ook deze wandeling kan men zonder grote problemen de baas. Vertrekpunt: school in Mürringen (Büllingen). Wegwijzers: groene rechthoek.
–  “Door ongerept natuurschoon” –  Petergensfeld/Raeren. Een wandeling om verliefd te worden, langs rivieren en beken. De Eschbach, die tussen de naaldbomen kronkelt, geeft de streek het uitzicht van een rivierlandschap uit het Hoge Noorden. Na het naaldbos komt de weidse heide van de oostelijke Hoge Venen. Een lange maar zeer aangename wandeling van 12 km, die op de parking van de schuttershal Petergensfeld (Roetgen) begint. Wegwijzers: groene rechthoek.
Nodig voor alle wandelingen: schoenen aanbevolen die niet glijden!