Home Lifestyle Reizen Zo beleef jij de perfecte citytrip in Boedapest

Zo beleef jij de perfecte citytrip in Boedapest

Zo beleef jij de perfecte citytrip in Boedapest

Plan jij een citytrip naar Boedapest? Wij zochten uit waar je heerlijk kan eten, shoppen, zen worden en slapen. 

Foodies

Fruska lunch

Als je honger begint te krijgen, moet je zeker bij Fruska Picnic & Bistro langsgaan. Hier kan je gezond, lekker én gezellig eten met een knipoog naar grootmoeders tijd. Je neemt er gezellig plaats aan een tafeltje of je kan een picknickmand bestellen. Er zijn genoeg parken in de buurt waar je deze op je gemak kan nuttigen. Wat kan je verwachten van Fruska? Zelfgebakken brood, auberginechutney, bruschetta en veel ander lekkers.

Fruska Picnic & Bistro, Kopaszi gát 17, Boedapest
Menu’s vind je hier vanaf 15 euro.

Shoppen

Luxe shop Boedapest

Je kan niet op citytrip gaan zonder te shoppen. En in Boedapest moet je zeker passeren bij dé grootste luxe shop van de stad, Il Bacio di Stile. Hier vind je alle grote merken zoals Valentino en Zadig&Voltaire onder één dak. Je komt hier niet enkel om te shoppen, maar ook om het interieur te bewonderen. Een mix van neoklassieke kroonluchters die de hoge plafonds versieren met hedendaagse kleding. Een topper!

Andrássy Avenue 19, Boedapest

Zen worden

Garden of Philosophy

Als je wil ontsnappen aan de toeristische rush, maak dan een wandeling door de Garden of Philosophy op Gellért-hegy. Eén van de vele groene genietplekjes die Boedapest te bieden heeft. Weinig mensen komen daar dus ideaal om er tot rust te komen. Beelden van onder andere Gandhi en Boeda geven de tuin een mysterieuze karakter én je kan er tegelijkertijd genieten van een panoramisch uitzicht over de stad.

Gellért-hegy, Gellértberg, Boedapest

Koninklijk logeren

Boetiekhotel Boedapest

Als je een fan bent van grote kamers met moderne meubels, ben je hier op je plaats. Boetiekhotel House Bel Etage is een charmant hotel dat ligt in het Paleizendistrict. Een ideale locatie, want de meest toeristische bezienswaardigheden liggen op wandelafstand van het hotel. Maar geen paniek. Ondanks de toeristische gehalte kan je in de buurt zeker de lokale sfeer van Hongarije opsnuiven.

Mária u. 8, Boedapest – Kamers beginnen vanaf 79 euro