Home Lifestyle Reizen Zomertip: heerlijk genieten aan de meren van de Savoie

Zomertip: heerlijk genieten aan de meren van de Savoie

Zomertip: heerlijk genieten aan de meren van de Savoie

De streek van Savoie Mont Blanc in Frankrijk heeft ook in de zomer heel wat te bieden. De vele sportactiviteiten, festivals en prachtige meren – met maar liefst 89 stranden! – vormen een ideale zomercocktail voor het hele gezin.

1. Het meer van Genève

D Lac léman @Guillaume Lucazeau.jpg

Het bekendste meer van de Savoie is omgeven door talrijke haventjes, leuke dorpjes en de prachtige wijngaarden van Ripaille en Marin. Het nabijgelegen Yvoire met haar wonderbaarlijke tuin staat op de lijst met mooiste dorpen van Frankrijk. Van daaruit kan je een zonne-veerboot naar het schiereiland nemen. Het Evian Golf Resort biedt een prachtig uitzicht over het meer en de Alpen.

Slapen kan bij het magische Les Lodges de Babylone in een hutje boven de grond.

2. Het meer van Annecy

Annecy en Combi VW2©Combi_des_Alpes.jpg

Rondrijden met een elektrische tuk-tuk, cruisen met een Volkswagen Combi, paddle- en wake-boardlessen door een professional of begeleid roadtrippen met een bezoekje aan de heerlijke wijnkelders en brasseries. Aan het zuiverste meer van Europa vind je een waaier aan activiteiten terug voor jong en oud. Ook de bronnen van het meer zijn zeker een bezoekje waard.

Logeren doe je in het Impérial Palace hotel. De verniewde Cristal Spa biedt 600 vierkante meter schoonheid en wellness met 6 gloednieuwe verzorgingscabines.

3. Het meer van Aiguebelette

A_Lac d'Aiguebelette ©Savoie Mont Blanc Lebeau.jpg

Dit smaragdgroene meer met heerlijk warm water is echt uniek! Vaar met een Polynesische prauw, waag je aan de stand-up paddle of kies voor een romantische roeiboot. Doorheen het water zie je overblijfselen de prachtige Boffard site. Wie van avontuur houdt, kan zich uitleven in het gloednieuwe hoogtepark Accro’Lac.

Viersterrencamping Les 3 Lacs is een familiecamping met heerlijk zwembad en tal van spektakels tijdens de zomeravonden.

4. Het meer van Bourget

bourget

Dit grootste natuurlijke meer van Frankrijk is 18 kilometer lang. Vlieg mee met een Vulcanair P68 Turbo Observer, uitgerust met een compleet transparante cockpit en brede ramen. Je krijgt een fantastisch panoramisch uitzicht over de 4 Savoie meren van de Mont Blanc en de Alpen. Ook de wijngaard van Chautagne is een bezoekje waard.

In Château de Bourdeau kan je heerlijk logeren in een middeleeuws gebouw, te midden van prachtige wijngaarden. Het kasteel biedt een prachtig uitzicht over het meer van Bourget.

 

Nog meer zomerse vakantie ideetjes:

Dit zijn de mooiste eilanden ter wereld volgens Tripadvisor

5 x een tropisch eiland voor jou alleen

De 10 beste hotels ter wereld volgens Tripadvisor