Home Lifestyle Wonen 3 designhotels in Lyon
3 designhotels in Lyon

Als je straks weer naar het Zuiden afreist, hou dan even halt in Lyon en overnacht er in schoonheid. Behalve voor gastronomen en shopaholics is de tweede stad van Frankrijk immers ook een aanrader voor designfans. Wij selecteerden drie hotels om je ogen uit te kijken.

1. Mama Shelter: slapen met Starck

Mama Shelter Lyon
 
Mama Shelter Lyon
 
Mama Shelter Lyon

Lyon is de vierde stad wereldwijd die een Mama Shelter hotel mocht verwelkomen, getekend Philippe Starck. Een hotel met een hoog fungehalte ( check out de lichtgevende zwembanden boven de bar, de 'slede'banken' en tafelvoetbal), maar dan een dat zowel gesmaakt wordt door hippe citytrippers als door zakenlui, die het gros van de hotelgangers uitmaakt in Lyon.

Mama Shelter Lyon

2. Okko Hotel: vier sterren met een plus

 
Okko Hotel Lyon
 
Okko Hotel Lyon
 
Okko Hotel Lyon
 
Dit hotel heeft geen lobby, noch een ontbijtruimte, lounge, of bar, wel een 'Club' waar de Franse ontwerper Patrick Norguet ziteilandjes creëerde waar je kan drinken, eten of werken. Norguet tekende ook de inrichting van de designkamers en slaagde erin om mooi met functioneel te combineren.
 

3. Slo Living, de hipste jeugdherberg van het land

Slo Living Hostel
 
Slo Living Hostel
 
Slo Living Hostel

Zeg nooit zo maar jeugdherberg tegen de Slo Hostel. De mix van gastvrij, hip en goedgeprijsd (privé-kamer voor 2 personen ligt rond € 76) is volgens de oprichters de winnende formule voor de next generation hostels, en wat kunnen we daar nu op tegen hebben? We love: de Scandinavisch geïnspireerde inrichting met veel bleek hout, de patio met leuke muurschildering en de ongedwongen, relaxte sfeer.

Slo Living Hostel

 

Ontdek meer logeer en shoppingadressen in Lyon in het juni-juli nummer van Feeling Wonen!