Home Lifestyle Wonen 3 zomerse terrassen met een plus
3 zomerse terrassen met een plus

Eindelijk terrasjesweer om tot 's avonds laat buiten te chillen of te petanquen, of naar een openluchtfilm te kijken. Wij zochten 3 leuke zomerterrassen met net dat ietsje meer. 

Bruxelles-les-Bains

Brussel bad

Geen zin om in een file naar de de kust te belanden? Dan heeft onze hoofdstad vanaf vrijdag 3 juli een alternatief voor een zomerse snipperdag. Een mooie strook zand langs de kaai van het kanaal in Brussel is de ideale plek om te chillen ver weg van de stadsdrukte. Brussel Bad heeft naast strandstoelen en palmbomen talloze eet- en drinkmogelijkheden, van Jamaicaanse wereldkeuken tot echte Belgische frieten, en zelfs sportvelden. Dé place-to-be voor overdag maar ook 's avonds zijn er optredens of films op groot scherm. 

Brussel Bad, tot 9/8, di-do en zo, 11u-22u, vrij-za, 11-23u, Akenkaai, Brussel, www.brusselbad.be
 

In de schaduw van de kathedraal in Mechelen

© Winny Man

Weg van de drukte van de Vismarkt of de Grote Markt, heeft Il Cardinale een nieuwe stek gevonden op het Sint-Romboutskerkhof. Het intussen bekende hamburgerresto voor fijnproevers – je kan er terecht voor een Noah and the Fish of een Mary had a little Lamb –  is veel groter geworden, heeft een knappe inrichting maar heeft nu ook vooral een zalig terras in de schaduw van de Sint-Romboutskathedraal. Check de website voor de openingsuren van de keuken, het schaduwrijke terras is de hele dag open.

Il Cardinale, Sint-Romboutskerkhof 1, Mechelen, www.ilcardinale.be

Het zonnigste dakterras in Gent

Vanaf 1 juli kan je in Gent weer de hele zomer terecht bij bij rooftopbar Gaston, voor een lunch of diner of een avondje cocktails drinken met de vrienden. Naast het restaurant en de  bar op het grote houten terras, zijn er dit jaar ook petanquebanen, een eco-moestuin en zelfs een openluchtcinema. Gaston lanceert ook het BYO-concept, oftewel Bring Your Own Wine. Je neemt zelf je favoriete fles wijn mee en betaalt 15 euro kurkrecht per fles. Reserveren voor het restaurant kan via gaston@coeurcatering.be, na sluitingstijd van de keuken is het hier gezellig blijven hangen in de rooftopbar met het mooiste zicht op de stad,

Gaston, tot 29/8, Hurstweg 8 (vlakbij de Wiedauwkaai), Gent, www.gaston-gent.be

kdr

Lees ook: