Home Lifestyle Wonen 4 tips voor vintage in huis
4 tips voor vintage in huis

Hoe integreer je je vintage kast of sixties tafel van je ouders in je hedendaags interieur? Katrien en Sumeyye geven vier tips om te combineren.

Specialisten Katrien en Sumeyye hebben elk hun vintage webshop, waar ze je overladen met leuke hebbedingen: My Ex Boyfriend en Kif Kef.

interieur

 

1. COMBINEER MET PASTELS OF WIT

vintage

Sumeyye: “Meubels van de jaren ’50 tot ’80 zijn vaak van heel donker fineer gemaakt. Om je interieur licht te houden, combineer je ze het best met eigentijdse meubels die wit gelakt zijn of een die trendy kleurtje hebben, zoals pasteltinten.


”

 

2. LESS IS MORE

living

Het gezegde blijkt ook bij de vintagestijl te kloppen. “Probeer om niet te veel stijlen te mixen anders kan je het gevoel krijgen dat je in een museum zit”, zegt Katrien. “In ons eigen interieur kiezen we vaak voor witte muren en houten vloeren. Een vintage kastje kan heel sober zijn maar kan soms ook heel aanwezig zijn, vandaar dat je dit best niet te ‘druk’ decoreert."

 

3. KIES VOOR TIJDLOZE ITEMS

Sumeyye vindt spijlenstoelen een must have in elk interieur. "Ze zijn ontzettend tijdloos en te combineren met heel veel interieurs; van landelijk tot industrieel."

spijlenstoel

 

4. ZOEK SLIM

“Voor mij hebben vintage meubels vooral een grote sentimentele waarde. Ik kan er zelf enorm blij van worden om me te omringen met meubels waar een verhaal achter zit”, zegt Katrien. Maar elke professionele vintageverkoper kent zijn prijs. De tip van Sumeyye: als je online op zoek gaat naar een leuk item, google dan niet op de term 'retro' of 'vintage', wel op bijvoorbeeld ‘oude kast’ of ‘keukenstoel’. Je bent misschien langer aan het zoeken, maar je vindt gegarandeerd iets tegen een zachtere prijs."

eetkamer

De extra tip van Katrien: "vintage is een leuk gespreksonderwerp tijdens etentjes, want achter jouw vondst, schuilt altijd een leuk verhaal!"

www.kifkef.be & www.myexboyfriend.info

 

Lees ook: 

Binnenkijken: constrast in je woning

5 Belgische blogs over deco & design die je moet volgen