Het nieuwe jaar draait weer op volle toeren. Voel jij het ook kriebelen om je huis een grondige make-over te geven, maar heb je je ook voorgenomen om minder geld uit te geven, dan hebben we goed nieuws. Want dankzij deze tips hoef je je spaarvarken niet te slachten en geniet je toch van een fris, nieuw interieur.

Speel met kussens en andere decoratie

Zo breng je extra licht in huis op donkere dagen

Kussens zijn perfect om te veranderen van kleuraccent zonder dat je met verf en borstel aan de slag moet. Kies in de winter voor neutrale kleuren, ga in de zomer voor fellere tinten.

Een likje verf

Een likje verf doet écht veel voor je interieur. Volgens Pantone is dé trendkleur van dit jaar, deep purple, oftewel het paars dat je hierboven ziet. Niet helemaal je ding voor je interieur? Warm groen, nudetinten en andere kleuren uit de natuur doen het ook nog altijd erg goed. Of durf eens voor blauw te gaan, want ook blauw is een echte hit dit jaar.

De juiste verlichting

Mooie verlichting doet écht veel voor je interieur. Gooi gedateerde en smaakloze lampen de deur uit en koop mooie, trendy verlichting. Geen zorgen, trendy verlichting vind je ook in budgetvriendelijke winkels als Ikea of Kwantum. Wil je jouw staan- of hanglamp nog niet vervangen, dan kan leuke neon-verlichting voor een cool accent zorgen.

Foto: My Ex Boyfriend

Groen in huis

De meest eenvoudige manier om je woning op te frissen, is door er nieuwe planten in te zetten. Geef toe, mooie planten maken je instant vrolijker.

Foto: Phyt.

 

Vervang deurtjes of handvaten

Details maken een groot verschil. Wil jij op een budgetvriendelijke manier je keuken een upgrade geven, dan laat je gewoon de deuren van je kasten vervangen. Wil je een nóg goedkopere oplossing, vervang dan de handvaten en knoppen van je kasten en lades. Het lijkt maar iets kleins, maar het maakt een wereld van verschil.

Meer inspiratie voor in huis:

Openingsbeeld: La Redoute Interieur 

SOURCE: Beeld: Ferm Living