Het Franse cultlabel Sézane opent deze week, na New York, haar tweede filiaal in het buitenland. De gelukkige wijk? Notting Hill in Londen. Morgane Sézalory deed er alles aan om de winkel zo ‘je ne sais quoi’ mogelijk in te richten en haalde vast inspiratie uit haar eigen interieur. Een kijkje in haar residentie, plus tips om je stekje zelf wat Parijse charme te geven.

1. Voeg verrassende luxe-elementen toe aan je keuken

“Mijn keuken ziet er nooit zo mooi uit als op de foto, vooral niet met mijn twee kleine meisjes. Het geheim om je keuken er altijd goed te laten uitzien? Verwerk er elementen in die je niet zou kiezen voor een traditionele keuken. Denk bijvoorbeeld aan een grote spiegel of leuke foto’s.”

2. Mix met kunst

“Ik verzamel kunst van vlooienmarktjes en gallerijen, maar sommige stuks zijn ook cadeautjes. Ik hou van foto’s, schilderijen en illustraties en vind het leuk ze met elkaar te mixen. Mijn favoriete stuk is een collage die mijn vriend Corentin aan me gaf én een vintage schilderije van een man van de marine.”

3. Plaats je lievelingsmeubel in de schijnwerpers

“Ik kies ervoor mijn slaapkamer heel simpel te houden, met juist enkele nachtlampjes die was licht brengen. De groene stoel in de hoek is mijn grootste schat, ik heb hem al enkele jaren. Ik kocht hem tijdens een garageverkoop en het kreeg altijd een leuke plek, in elk huis waar ik woonde. De manier waarop-ie eruitziet met de Indische Madhavi lamp is super knap en de contrasterende roze en groene tinten zijn mijn favoriete kleuren.”

4. Decoreer ook je badkamer

“Net als in de keuken, houd ik van een plekje in de badkamer om decoratiestuks te plaatsen, denk aan kandelaars en boeken. De boeken die in onze badkamer staan zijn van de grootmoeder van mijn man. Ze hebben een mooie lederen kaft.”

5. Bloemen zijn belangrijk

“Ik hou van zowat alle bloemen, maar ik geef toch een lichte voorkeur aan wilde rozen. Ik laat één keer per week bloemen leven van Bergamotte.com. Ik neig vooral naar groene en roze kleurcombinaties, het past zo mooi samen, denk aan een Engelse wilde rood. Ik koop mijn vazen bij het Franse keramiek en glaswerk bedrijf Astier de Villatte OF bij Chabi Chic, een Marokkaans lifestyle merk.”

6. Koop boeken niet enkel omdat ze mooi zijn

“Ik decoreerde mijn koffietafel met een vintage box die mijn mama me gaf én enkele bloemen. Boeken die bovenaan liggen, zijn exemplaren die ik net kocht en absoluut wil ontdekken. Ik koop boeken niet enkel omdat ze er mooi uitzien, ik heb een grote collectie boeken van artiesten waarover ik meer wil leren. Als mijn boekentoren te hoog wordt, gooi ik er een aantal aan de kant en voeg ik er nieuwe toe. Maar je kan eigenlijk nooit genoeg boeken tonen.”

Foto’s: Romain Ricard

Meer interieurinspiratie