Raak jij ook stilaan uitgekeken op het interieur van je living, slaapkamer of keuken? Dan is het tijd voor iets anders! Of je nu kiest voor een subtiele make-over met behulp van een paar nieuwe unieke accessoires, of voor een opvallende eyecatcher die jouw ruimte in no time transformeert; de mooiste items shop je bij deze zes hippe designwinkels in en rond Nieuwpoort.

6 x onze favoriete designadressen in Nieuwpoort

1. Loft Living: lovely!

designadressen Nieuwpoort

De woonwinkels Loft Living en Loft Living Boutique zijn sowieso aanraders voor wie van mooie meubels en interieuraccessoires houdt, maar nog beter nieuws is dat ze ook twee suites verhuren als vakantiehuis: de Rooftop Suite en de Garden Suite. Elk prachtig ingerichte privéparadijsjes voor estheten die houden van rust, luxe, maatwerk en design. Fijne bijkomstigheid: veel van de inrichting kan ook bij hen gekocht worden en logees kunnen tijdens hun verblijf over een bijbehorende strandcabine beschikken.

Loft Living: Lombardsijdestaat 12 & 14, Nieuwpoort

 

2. Torp: in een strak jasje

designadressen Nieuwpoort

Wie in de (ruime) buurt van Oostduinkerke woont en z’n interieur in een nieuw designjasje wil steken, hoeft niet ver te zoeken: in een 1.200 m2 groot, strak pand met zicht op de golfterreinen van Golf Ter Hille, ontworpen door architectenbureau DierendonckBlancke uit Gent, stellen Stéphanie en Wannes hun persoonlijke selectie designmerken voor. Denk: Edra, Cassina, Living Divani, Tribu, Linteloo, Arco, Piet Boon, Fritz Hansen en nog veel meer moois.

Torp: Nieuwpoortsesteenweg 68, Oostduinkerke

3. Kabine Koksijde: met Kantine

designadressen Nieuwpoort

In 2018 opende Eliza De Waele in Koksijde een ruime conceptstore in Scandinavische stijl – lees: veel licht hout en vrolijke accentkleuren. Je shopt er hippe interieuraccessoires en fijne cadeautjes voor jong en minder jong. Honger of dorst na het shoppen? Naast Kabine ligt Kantine, waar je terechtkunt voor ontbijt, lunch en koffie. De combo kent zoveel succes dat er ondertussen ook een vestiging in Oostende is, maar daarover later meer.

Kabine: M. Blieckstraat 11, Koksijde

 

4. Baenk: 3 voor de prijs van 1

designadressen Nieuwpoort

Alle respect voor het pittoreske centrum van Nieuwpoort-stad, maar een zaak als Baenk zou je toch eerder in een grootstad als Antwerpen of Gent verwachten. In een mooi gerenoveerd voormalig bankgebouw vind je de perfecte drie-eenheid van een hedendaagse conceptstore met stijlvol Scandinavisch design, hippe koffiebar met zonnig terras en twee huurappartementen voor twee of vier personen.

Baenk: Marktstraat 48, Nieuwpoort

 

5. Nomad: klein maar fijn

designadressen Nieuwpoort

Op een boogscheut van Baenk vind je het charmante Nomad. Klein, maar met een toffe selectie hebbedingen en trendy cadeautjes.

Nomad: Langestraat 95, Nieuwpoort

 

6. Raphaël: designhemel te huur

designadressen Nieuwpoort

Dat Reg en Annelies samen een grafisch bureau runnen, verbaast niet wanneer je hun vakantieappartement Raphaël ziet, op de zeedijk in Middelkerke, stijlvol ingericht, en met werk van bevriende kunstenaars en designers.

 

Meer over design en interieur: