Je huis een update geven, is zowat hetzelfde als je kleerkast uitmesten. Spullen weggooien kan ongelofelijk veel pijn doen, maar geeft wél weer ademruimte en voldoening. Maar wat zou er gebeuren als we een interieurdesigner carte blanche geven om alles te elimineren wat overbodig is? The Zoe Report zocht het uit bij 3 binnenhuis-experts en dit is het verdict.

Wil je jouw huis graag een flinke opknapbeurt geven om het nadien te verkopen? Dan gebruik je beter nooit deze kleuren in je interieur.

1. Overdreven opvallende stuks

“Het meest voorkomende probleem in kleine huisjes zijn kamers die volgepropt zijn met opvallende decoratie,” zegt Beatrice Fischel-Bock, CEO en co-founder van Hutch (een app die je huis helpt herinrichten). “In een kleine ruimte is het belangrijk om zoveel mogelijk van de grond te liften. Het eerste dat je zou moeten verwijderen, zijn vloerlampen. Kies in plaats daarvan voor een stijlvolle tafellamp“.

2. Leren kussens

“Ik zou lederen kussen overal verwijderen aangezien ze snel besmeurd geraken en nogal kitcherig overkomen,” vindt interieurdesigner Sasha Bikoff. “Daarnaast zitten ze absoluut niet comfortabel tijdens de warme zomermaanden. Ik zie liever sofa’s met felle kleurtjes en prints. Die zijn wat minder somber en super cosy!”

3. Gedateerde vakantiefoto’s

Vakantiekiekjes moet je niet héél de tijd in het zicht hebben staan. Je kan beter veel herinneringen in je hoofd bewaren in plaats van elke dag op je eigen gezicht te kijken,” vindt Beatrice.

4. Eenvoudig behang

“Ik zou echt graag willen dat mensen stoppen met standaard en eenvoudig behang te gebruiken,” zegt interieurdesigner Anne Hepfer uit Toronto. “Gebruik eerder metallics met een glinsterende finish of edgy materialen met texturen. Gewaagd maar eens zo gezellig.”

5. Verouderd design

“De woonkamer is de moeilijkste ruimte om netjes te houden, omdat er daar het meest geleefd wordt,” merkt Beatrice op. “Probeer daarom zéker items die hun vervaldatum al laaaang zijn gepasseerd eruit te zwieren. Gooi de afgebeten speeltjes van je puppy weg, selecteer je magazines en berg bladen die nooit meer worden gelezen op of geef ze cadeau aan iemand die er wel wat mee is.”

6. Rommelige inkomhal

“Schoenen en jassen die je voordeur versperren, zijn zonder twijfel een must-remove,” zegt Beatrice. “Het is belangrijk om de inkomhal zo netjes mogelijk te houden, want het is de eerste indruk die jouw gasten krijgen van je huis.”

7. Onordelijke bureau

“Houd je bureau zo clean mogelijk en probeer alles goed te ordenen,” zegt Beatrice. “Er zijn tegenwoordig zoveel mensen die van thuisuit werken dat het al snel een boeltje kan worden. Probeer dat te vermijden, want: orde in je huis is orde in je hoofd ;-)!”

Interieur-inspiratie

SOURCE: the zoe report