Ook na corona zullen we waarschijnlijk met z’n allen iets meer van thuis uit blijven werken. Voor wie er nog niet eerder aan begon: de hoogste tijd dus om je thuiswerkplek aan een kleine upgrade te onderwerpen. Niet alleen een excentriek of origineel ontworpen bureau en een ergonomische, maar zeer esthetisch verantwoorde bureaustoel zijn tegenwoordig echte must-haves, ook óp je bureau mag het visueel allemaal net dat tikje meer zijn. Van deze notebooks, presse-papiers en andere stationary gaat onze werkethiek alvast prompt pieken.

Pastel en scissors: 3 x on trend stationary

1. Organizers en objecten

Orde en structuur op je bureau: voor sommige mensen het perfecte uitgangspunt om ook in het hoofd alle zaakjes op orde te houden. Gelukkig zijn er dezer dagen heel wat strakke en Scandinavische getinte organizers en andere bureauaccessoires om je daarbij te helpen: van een knappe beker om je pennen en potloden samen te houden tot een vilten laptopcase of een pastelkleurige toolbox opberger: strak en functioneel is key.

Ook altijd een leuk idee: objecten op je bureau die in principe weinig nut hebben. Behalve een lust zijn voor het oog dan natuurlijk. Een marmeren kaarthouder of een minimalistisch houten sculptuur in de vorm van vogel: wij zeggen niet nee.

Kunst en kaders

Eerder van het artistieke type: dan is die clean desk-policy vast niets voor jou. Om je creativiteit een extra boost te geven, kan je ervoor kiezen je letterlijk te omringen door spullen ‘met een verhaal’ en kunstige objecten waar je blij van wordt. Een stapeltje goedgevulde notebooks: check. Een paar kunstwerken en kaders aan de muur: ook check. Een paar vintage curiosa met geen enkele functionele waarde: dubbel check.

3. Stationary en notebooks

Tot slot zijn er ook heel wat functionele tools in een leuk retro of Scandinavisch jasje op de markt: een handmatige potloodslijper in industrieel design, een echte office stapler in aluminium met pastelkleur, clipboards, DIY-ophangborden; ze zorgen stuk voor stuk voor een inspirerende werksfeer. Ook zeker niet vergeten: die broodnodige koffiemok in mooi design of die handgemaakte keramieken onderleggers met terrazzo-spikkel.

De mooiste accessoires voor je thuiswerkplek:

Gelato-kleurige pocketnoteboek met blauw

Octaevo, € 14,50. Koop het hier

Multigelaagde onderzetter in hout en kunststof

Studio Eva, € 125. Koop hem hier

Vintage rotary stamp met 128 opties

Agnes & Maurice, € 62. Koop hem hier

Muntgroene toolbox om spullen te stockeren

Vitra, € 35. Koop hem hier

Posture vaas-object met marmer en metaal

Bloc Studio’s, € 373. Koop het hier

Desk sculptures in eik, messing en marmer

KRISTINA DAM STUDIO, € 139. Koop ze hier

Ophangbare vilten opberger in lichtgrijs

Juttu, € 17,95. Koop hem hier

Special Edition retro nietjesmachine met goud

Mofelito Paperito, € 98,50. Koop hem hier

Vintage gom-set met theegeur

Kikkerland, € 5 / stuk. Koop ze hier

Art print in pastelkleuren door Nynne Rosenvinge

The Poster Club, € 89. Koop het hier

Meer lezen over interieur en deco: