https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Wonen Behangpapier: trends 2014
Behangpapier: trends 2014

Je interieur opvrolijken met behangpapier is helemaal hip. Of je nu van retromotieven, een landelijke stijl of popart houdt, iedereen kan met behang aan de slag. Ga je binnenkort herinrichten, dan ben je wellicht benieuwd naar dé trends voor 2014?

Eijffinger, Arte, Hooked on Walls, Caselio, … er bestaan tegenwoordig heel wat merken met mooie en originele collecties behangpapier. Zo tof zelfs, dat je haast ieder jaar een nieuwe print op je muren zou strijken. Zij het niet dat de leukste motieven uiteraard een beetje geld kosten. Denk dus goed na vooraleer je aan de slag gaat met die gedurfde neonkleur of flashy discobollen, maar weet ook dat wie het goed aanpakt, zijn interieur extra karakter geeft. Daarom helpen wij je alvast op weg met de laatste trends en inspiratie op gebied van behangpapier.

Accentmuren met behangpapier

Een trend die het altijd goed doet, is het creëren van accentmuren door slechts gedeeltes in de ruimte te behangen. Op een muur wordt dan één kleuraccent aangebracht of een opvallend patroon. Volledige kamers met behang aankleden wordt minder vaak gedaan. De leuke print of kleur kun je dan op andere plaatsen in de woning hergebruiken, zodat alles toch een geheel vormt.

Mix retro met modern

In 2014 leggen de collecties meer nadruk op retroprints en sjablonen die worden verwerkt in een modern interieur. Zo verkrijg je een vleugje nostalgie in een hedendaagse kamer wat voor extra gezelligheid zorgt. Mix vintage decoratieobjecten en behang alsof je je opnieuw in de jaren '70 waant.

Blikvangers

Opvallende prints van gebruikt hout, marmer fotobehang en behang met een betonlook doen het ook goed. Het productieproces is er zodanig op vooruit gegaan, dat deze blikvangers haast levensecht lijken.

Behang niet alleen je muren

Doe eens wat anders en behang niet je muren, maar wel je plafond, oude kasten, fotokaders of andere elementen in de ruimte op onlogische plaatsen. Zo krijg je al snel een origineel en creatief interieur!

Uiteraard blijven ook tijdloze, moderne motieven meegaan, of kun je experimenteren met een beetje Andy Warhol (popart) in huis.