We gluren maar al te graag binnen bij celebs, zeker als hun huis een persoonlijke stijl en karakter heeft. In die categorie hoort Kate Moss’ stulp in Londen duidelijk thuis, want met haar eigen ontworpen behangpapier bewijst ze dat haar gevoel voor stijl verder reikt dan haar garderobe.

 

Kate Moss staat al bijna 3 decennia voor de lens waardoor ze een rijk repertoire heeft aan modellenkiekjes. Haar interieur is, net als haar kledingstijl, eclectisch: “Ik hou ervan om oude items uit verschillende eeuwen met nieuwe te vermengen,” zegt ze aan AD.

Anemonen in het licht

Kate Moss staat er niet echt om bekend een ochtendpersoon te zijn. Dat haar badkamer in haar Londense huisje geïnspireerd is op de nacht, druipt er dan ook af. “De avond is mijn favoriete deel van de dag,” onthult het legendarische model en all time nachtraaf. “Ik hou zo van zomeravonden waarin je gevangen wordt door het zilverblauwe licht van de maan.”

Daarom werkte Moss samen met behangbedrijf de Gournay om een zilverkleurig papier te ontwerpen met anemonen – volgens de Griekse mythologie het symbool voor geluk. Het ontwerp ‘Anemones in Light’ zorgt voor een perfecte achtergrond bij haar glamoureuze bad en behoort nu zelfs tot de vaste collectie van het behanghuis.

Een badkuip op pootjes

In het midden van haar badkamer staat een kuip op pootjes, nét onder een kristallen luster van James Worrall. De stenen open haard steekt Kate Moss in ze winter aan, terwijl ze baadt in een heet bad gevuld met haar signature mix van Santa Maria Novella anjerolie en magnesiumvlokken. “Ik hou van oude films met glamoureuze badkamers waarin ze chaise longues hebben staan. Mijn badkamer op het platteland heeft een canapé en als ik er mijn verjaardagsfeestjes geef, eindigen we er altijd in. Er zijn veel potjes, lotions en goed ruikende dingen waar mijn gasten van houden”.

Op het platteland kunnen haar genodigden binnenkort een nieuw muursnoepje bewonderen. Moss ontwierp een dagversie van Anemones in Light voor haar badkamer daar en voor haar inkomhal in Londen. “Ik hou van de zonsopgang op een muziekfestival en het glowy licht dat ermee gepaard gaat,” zegt ze. “Dit behangpapier heeft pastelkleurtjes en neons – nogal psychedelisch dus.” Met andere woorden: helemaal Kate.

Spiegelkast badkamer

Boven de wastafels hangt een spiegelkast met antieke parfumflesjes. De geborduurde zilveren gordijnen zijn gedrapeerd voor de ramen en zorgen ervoor dat niemand kan binnenkijken. “Godzijdank,” zegt Kate, “want feestjes kunnen nogal eens eindigen in dit deel van het huis.”

Detail ‘Anemones in Light’

Het behang in de badkamer ‘Anemones in Light’ ontwierp Kate in samenwerking met de Gournay, en is met de hand geschilderd.

Inkomhal in Londen

Kate Moss in haar inkomhal in Londen. De muren zijn er gehuld in de Daybreak versie van haar ‘Anemones in Light’ behangpapier, met neon- en pastelkleurtjes in de hoofdrol.

Badtube en open haard

De handgeschilderde donkere anemonen coveren de muren van haar badkamer. Een portret van Kate, geshoot door Irving Penn, staat op de open haard achter de badkuip op pootjes.

Foto’s: Simon Brown en Nikolai Von Bismarck

Meer binnenkijkers

SOURCE: Architectural Digest