Home Lifestyle Wonen Binnenkijken: appartement met panoramisch uitzicht

Binnenkijken: appartement met panoramisch uitzicht

Binnenkijken: appartement met panoramisch uitzicht

Een penthouse op zo'n 40 meter boven de straat betekent maar één ding: rust. Geen lawaai van het verkeer in de straat, enkel een panoramisch uitzicht over de stad Brussel. Architect Lowell Demol restylde dit jaren '50 appartement samen met collega Quentin Vaulet. Quentin was zo opgetogen met het resultaat dat hij ervoor koos om zelf in het penthouse in te trekken.

Beide architecten vormen samen het tweemansbedrijf Huntington & Mills. Het is meer dan enkel een architectenbureau. Ze weerspiegelen zich aan de Arts&Craft beweging uit Engeland. Het concept is simpel: ze zorgen zowel voor het creatieve ontwerpproces als voor de concrete uivoering. Hierdoor hebben de klanten slechts één aanspreekpunt nodig.

Panoramisch uitzicht

leefruimte

terras

Quentin had door de jaren heen al heel wat woningen en appartementen in Brussel gezien en wist meteen dat dit een schot in de roos was. Hij twijfelde dan ook geen moment om hier in te trekken. Het appartementsgebouw heeft drie gevels waardoor het een panoramisch zicht geeft op de stad. Vanop het terras is zelfs de VRT-toren te zien. Het penthouse ligt midden in de stad, maar toch zijn er niet de nadelen van het verkeer. Wonen op de elfde verdieping heeft zo zijn voordelen.

“Ik woon in de stad, maar tegelijk ben ik er hoog boven verheven. Dat is een uniek gevoel.”

VRT Toren

 

Open ruimte

De gesloten structuur van het oorspronkelijke appartement heeft moeten plaatsruimen voor open ruimten die organisch in elkaar overvloeien. Toch wordt er structuur gecreëerd door enerzijds de materialentegels in de leefruimte en de badkamer, parker in de keuken en de slaapkamers – en anderzijds door de niveauverschillen in de vloeren en de plafonds. Daarnaast worden de ruimtes visueel van elkaar afgeschermd door witte, houten volumes die de oude elementen zoals het beton tot hun recht laten komen.

“De ruimtes vloeien organisch in elkaar over, maar er is ook een duidelijke structuur”

keukenblok

keuken

keuken

 

Lees zeker onze vorige binnenkijkers over een woning die er binnenin helemaal anders uitziet dan langs de buitenkant.

 

Nog meer binnenkijkers:

Herenhuis met kleuraccenten

Nieuw huis met oude ziel