Karin Swerink is hoofdredactrice bij Vogue Nederland, kan dus niet anders dan dat ze een méga gevoel heeft voor stijl. Dat merk je ook aan haar woning, die pal tussen de tulpenvelden ligt, vlakbij Amsterdam. Ze toverde een klassieke boerderij om tot een romantische plek met Franse finesse. Gluur even binnen in haar landhuis mét karakter.

Tussen strand en stad

“Voor mij heeft deze plek het allemaal,” zegt Karin aan Vogue. “Dat romantische, Franse gevoel op twee minuten van de duinen en veertig minuten van Amsterdam. Ik had nooit gedacht dat we zoiets in Nederland zouden vinden.”

View this post on Instagram

Bonjour , happy sunday #roomwithaview #love #newhouse

A post shared by Karin Swerink (@karinswerink) on

View this post on Instagram

Magic our #love #newhouse

A post shared by Karin Swerink (@karinswerink) on

Haar Pippi Langkous hut

De hoofdredactrice heeft het ‘paradijs op aarde’ gevonden. Ze brengt haar nachten door in een Pippi Langkous-achtig huis met sierlijke behang, seventies keuken-tegels en een authentieke kobaltblauwe servieskast. Bijna alles is behouden in oorspronkelijke staat.

Overal in het huis valt wel iets te beleven. Je kan er uren kijken naar de opgezette dieren, het gevolg van de verzamelwoede van Karins man Robert en naast de zetel liggen stapels boeken van fotografen, stijliconen en kunstenaars.

Een jaloersmakende kleerkast

Uiteraard geeft Karin ook een kijkje in haar indrukwekkende dressing. “Dit was een van de eerste kamers die af was,” geeft Karin Swerink toe, “prioriteiten hè ;-).” Ons oog valt vooral op het prachtige paar Prada-sandalen met zuurstokroze veertjes. Karin lacht: “Dat was een echte impulsaankoop. Ik had ze op de show gezien, bleef eraan denken, kwam op een ochtend uit de douche en heb ze in een opwelling gekocht.” Bekijk hieronder haar volledige tour door het huis:

Meer binnenkijkers

BRON: vogue.nl