Home Lifestyle Wonen Binnenkijken: contrast in je woning

Binnenkijken: contrast in je woning

Binnenkijken: contrast in je woning

Zwart, strak en gesloten aan de straatkant. Wit, open en licht aan de binnenkant. Architect Bruno Vanbesien realiseerde in het landelijke Affligem een knappe U-vormige woning rond een binnentuin, met veel aandacht voor maatwerk en materialen.

De bewoners van het pand vinden nu nog steeds nieuwe details in hun woning dat ze op het eerste zicht nog nooit gezien hadden. Ook veel van de meubels werden op maat gemaakt en volgen het zwart-wit thema.

binnenkijker Affligem

1. Open en gesloten 

Het gezin had verschillende afzonderlijke volumes voor ogen, die door een binnentuin van elkaar gescheiden worden. Dit leek niet meteen geschikt voor het Belgische klimaat dus stelde architect Bruno Vanbesien iets nieuws voor. Het huis is een U-vormige aaneenschakeling van de verschillende functies waar aan de tuinzijde gekozen is voor grote glazen ramen. De voorkant van de woning is daarentegen zeer gesloten zodat het gezin toch de nodige privacy heeft. 

binnenkijker Affligem

binnenkijker Affligem

 

2. Opgeborgen functies

binnenkijker Affligem

In de keuken hebben de bewoners gekozen voor een witte kastenwand met deuren die variëren van breedte. Achter deze deuren schuilen de toegang tot de gang, berging en kelder. Doordat alles netjes kan afgeschermd worden, vormt de keuken een mooi geheel met de leefruimte.

 

3. Binnen-buiten relatie

binnenkijker Affligem

"Elke ruimte heeft zijn eigen unieke relatie met buiten"

In elke ruimte zorgt de openheid van de ramen voor een grote inval van natuurlijk licht waardoor je je altijd in de tuin waant. Ook de materiaalkeuze in de alle ruimten is zeer natuurlijk, zoals bijvoorbeeld het hout.

slaapkamer

Leefruimte

 

Op zoek naar nog meer wooninspiratie? Bekijk hier een strak nieuwbouwproject met oude ziel. Of zoek de special effects in dit mooie herenhuis. 

 

Lees ook: 

Prachtig modern appartement aan zee

Oase van groen in de Brusselse binnenstad

Van fabriek naar woonhuis