Lena Dunham katapulteerde zichzelf als celeb na het maken en regisseren van dé HBO hit Girls (ze had zelf ook één van de hoofdrollen) en dat bracht blijkbaar de nodige miljoenen met zich mee… Dat blijkt uit het appartement dat ze nu verkoopt aan een slordige 2,65 miljoen Amerikaanse dollar.

Voormalige fabriek

Dunham verkoopt haar stek in Williamsburg, een wijk in het noorden van Brooklyn, New York. Volgens ArchitecturalDigest.com en New York magazine spendeert de actrice steeds meer tijd aan de West Coast en dat verklaart veel.

De ruime en lichte loft is gelegen in de voormalige muziekinstrumentenfabriek The Gretsch. Karl Fischer tekende het design van het appartement en David Bers renoveerde het nog maar net. Het gebouw zelf heeft heel wat leuke troeven zoals een portier, bibliotheek, rooftop én een plek om je fietsen weg te bergen.

Killer view

Het stekje heeft plafonds van zo’n 4 meter hoog én een killer view over de bruggen van Williamsburg en Manhattan – met erachter uiteraard: de skyline van New York.

De keuken heeft een marmeren tafelblad, lichte houten kasten en een witte timmerhouten vloer. Hij hangt aan de living waardoor er veel natuurlijk daglicht binnenvalt.

Heerlijk cocoonen

Aan de master bedroom hangt een walk-in dressing vast én een grote badkamer met wit Carrara marmer.

De kleine kamer is lieflijk, met een roze bed, véél bloemen en planten en een pastel vloerkleed. Er is ook nog een kleine badkamer met toilet.

Haar bungalow in LA

Lena Dunham belandt nu, uiteraard, niet op straat. Ze heeft nog een chique bungalow in Los Angeles achter de hand (die ze deelt met haar interieurdesigner, twee poedels en drie naaktkatten). Terwijl we absoluut geen zicht hebben op hoe die bungalow er nu uitziet – als interieurliefhebber kan er al eens wat veranderen op een paar maanden tijd – zag de stulp er twee jaar geleden nog zo uit:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Poefs met luipaardprint, een standbeeld van poedel, koninklijke gouden spiegels en felgroene muren… de bungalow is een pak gewaagder dan haar appartement in Williamsburg! Ongetwijfeld te saai dus voor een eclectische cool chick à la Lena…

Binnenkijken bij celebs