Aan de Amsterdamse grachten, daar is het leven mooi, zeker in een huis waarin verleden, heden en toekomst prachtig samenvloeien. kijk binnen in het prachtige huis van Nina Pierson.

De Amstel-over in Amsterdam schittert langs de oostelijk gelegen Weesperzijde met statige en klassieke herenhuizen uit de 19e eeuw. De meeste in rode baksteen met witte, architecturale details. In een van die parels wonen Nina Pierson (oprichter en chief editor van bedrock.nl, het online magazine voor een bewuste en gezonde levensstijl) en Jop van de Graaf (samen met Nina eigenaar van saladbar-keten SLA). Met interior designers Dax Roll en Joyce Urbanus (het koppel dat o.a. tekende voor de inrichting van het Amsterdamse Hoxton-hotel en restaurant Jacobsz) van Nicemakers toverden ze dit statige herenhuis om tot een cosy nest voor hen en hun dochter Ella. Het resultaat is een mix van modern design, bijzondere vintage en antiek, aangevuld met vele oriëntaalse reissouvenirs.

huis Nina Pierson

Van glossy naar gezellig

De verbouwingen waren best heftig, maar toen Nina en Jop van een deugddoende drieweekse vakantie terugkeerden, hadden Dax en Joyce hun huis compleet ingericht. Nina: “Al onze  dierbare souvenirs, familiestukken van mijn vader en grootvader en wat door Nicemakers zelf was ontworpen, stond op zijn plek. Zelfs onze kunstwerken en foto’s waren opgehangen. Het leek wel alsof we er al jaren woonden.”

huis Nina Pierson

Jop: “Toen we voor de eerste keer de oorspronkelijke woning binnenkwamen, hing er een donkere, bedompte sfeer. En toch voelde ik het meteen: wij zouden hier nieuwe energie brengen.”

huis Nina Pierson

“Dit huis moest een baken van rust worden”, vult Nina aan. En dat is perfect gelukt. De gloomy sfeer van weleer is compleet verdwenen. Dat merk je meteen bij de entree, waar het lange, nauwe halletje werd vervangen door een ranke stalen pui, waardoor de gang naar de living werd getrokken. De totale breedte van het herenhuis werd daardoor voelbaar groter. Vier kolommen dragen de bovenliggende verdiepingen. De eiken balkenconstructie aan het plafond werd behouden. De kleurtoon vormt samen met het eikenhouten visgraatparket een warme omlijsting van living, keuken en eetgedeelte.

huis Nina Pierson

De voormalige ‘en suite’- indeling werd weggehaald, waardoor alle woonfuncties optimaal ruimte kregen, met als pièce de résistance de op maat gemaakte kitchencounter, geïnspireerd op een office desk. Met zijn donkergroene lakwerk en messingblad duidelijk het kloppende hart van het huis. Nina en Jop kunnen hier naar hartenlust etentjes geven voor familie en vrienden. Staand achter de counter zijn alle hoeken van de woonruimte zichtbaar, ook de loungehoek in een seventies zitkuil met plafondhoge bibliotheekkasten. Dé plek om te genieten van muziek, een goed boek, maar ook van het uitzicht op de compacte stadstuin.

huis Nina Pierson

 

Het blijft stromen …

Als kind al woonde Nina met haar ouders vele jaren in het buitenland, waarvan acht heerlijke jaren in Thailand. Die periode is bepalend geweest voor haar. Nina: “Door mijn ouders heb ik de liefde van té veel spullen geërfd. Ze waren fervente verzamelaars. Misschien komt dat omdat zij jaren en jaren de wereld hebben rondgereisd. Dan wil je op elke plek met alles wat je aan antiek, etnische erfstukken, foto’s en herinneringen hebt je ‘thuis’ kunnen creëren. Samen met Joyce en Dax bezochten wij de opslagruimte waar al die spullen bewaard lagen, en door onze verhalen begrepen ze perfect welk gevoel we met ons huis wilden uitstralen. Van daaruit was het voor hen ook makkelijk om een staalkaart voor ons interieur op te stellen. Nina: “Je kunt wel zeggen dat Dax en Joyce een soort van fundament voor ons gezin hebben gemaakt. Ons dagelijks leven heeft een bijzonder platform gekregen, waar heden en verleden samenkomen. Maar ook de toekomst, want ons familie-erfgoed wordt met nieuwe verhalen en dierbare herinneringen weer doorgegeven aan de volgende generatie.”

huis Nina Pierson

huis Nina Pierson

 

Meer over wonen: