Droika Engelen, interieurarchitect mét eigen interieurblog, kocht enkele jaren geleden een nieuwbouw appartement op het Antwerpse Zuid. De bewoonbare oppervlakte is niet groter dan 75 m², en toch slaagde ze erin een ruim gevoel te creëren met veel licht. Haar interieur is een mix van Scandinavisch en Belgisch, van vintage en modern, van goedkoop en design. Kijk even mee.

Donkere meubels geven karakter

De eetkamer en de lichte, witte keuken vormen één grote ruimte. Het werkblad van de keuken is gemaakt uit composiet en om alles wat karakter te geven, koos ze voor een Carrara marmeren plaat van Van Den Weghe.

Donkere meubels geven het appartement karakter. Er staat een zwarte houten ronde eettafel van Menu, ontworpen door Norm Architects. De Galvanitas ‘schoolstoelen’, een Nederlands design uit de jaren ’50, zorgen voor een industriële look.

De 3-potige, iconische shell chair van Hans J. Wegner (ontworpen in 1963) is een pronkstuk in de woonkamer.

De lichtgrijze gietvloer is doorgetrokken door het hele appartement en weerkaatst enorm veel licht. De voorgevel bestaat bijna volledig uit ramen: overdag komt het daglicht binnen via glasgordijnen, ‘s avonds brengen de warme tinten van hun ledverlichting sfeer en gezelligheid.

Souvenirs van op reis

Het interieur is aangekleed met planten en souvenirs van haar verre reizen. Het salontafel is een eigen ontwerp van enkele grote tegels die over waren uit de badkamer. Het tv-meubel is de bekende Besta kast van IKEA, gepimpt met hetzelfde Carrara marmer als in de keuken. Cohesie van verschillende materialen die in een interieur terugkomen is erg belangrijk, volgens Droika.

Hotel suite

De bad- en slaapkamer zijn ingericht als een hotel suite. Een open plan, zonder deuren. Het badkamermeubel is op maat gemaakt in witte Corian. Voor de douche koos ze een mooi groot formaat van tegel, hier geen echt marmer dus. De zwarte, strakke en minimalistische inbouwkranen zijn van Vola.

De slaapkamer bestaat ui Paxkasten en het Malm bed van Ikea. De kasten kregen een eigen toets met leren trekkers, die ook op de vestiairekast in de gang terugkomen.

De nachtkastjes van By Lassen zijn ook weer in zwart hout met staal. De zwarte nachtlampjes zijn van Menu. Deze zomer ging Droika ook shoppen bij Marie-Marie Antwerpen om haar nieuwste bedlakens uit te kiezen. Ze koos voor de Vintage Cotton collectie, een 100% crispy katoen dat je niet hoeft te strijken.

Meer binnenkijkers