Home Lifestyle Wonen Binnenkijken: sprookjesachtige rotswand in deze prachtige woning in Wallonië

Binnenkijken: sprookjesachtige rotswand in deze prachtige woning in Wallonië

Binnenkijken: sprookjesachtige rotswand in deze prachtige woning in Wallonië

Het huisje van Valérie Lemal en de aanpalende woningen staan al meer dan 200 jaar aan de rivier de Somme. Ze hebben gediend als boerderij en als paardenstal. Het landschap rondom is om bij weg te dromen. Vlakbij vind je de RAVel, het populaire net van wandelpaden in Wallonië. Binnenin is het al even sprookjesachtig. Het huisje werd gebouwd tegen een rotswand waardoor je in sommige ruimtes de indruk krijgt dat je echt in een grot staat.

Kijk maar even mee…

tuin

Schatkamer

Het huisje is klein, maar in elk hoekje is er wel iets verrassend: het bad naast het raam, de kamer waar je de rivier hoort ruisen, enzovoort. Je voelt de charme van de vorige eeuwen, maar tegelijkertijd voelt het zeer modern aan. De spectaculaire rotswand treedt op de voorgrond en geeft de woning een sprookjesachtige dimensie.

Lees ook: deze prachtige minimalistische woning kost maar € 38.000 

poes

“De lage bank en artisanale gebruiksvoorwerpen zijn souvenirs van mijn reizen naar Marokko”

living

keuken

 

Lichtinval

Hoe krijg je met drie blinde muren voldoende daglicht binnen in deze kleine woning? Wekenlang heeft Valerie hier over zitten denken. Ze koos daarom voor drie dakramen die de woning van licht voorzien. Door openingen in de vloeren – die dichtgemaakt zijn door glazen panelen – kan het natuurlijk licht helemaal doorschijnen tot de benedenverdieping.

rotswand

slaapkamer

“Ik had behoefte aan sereniteit, een ruimte waar ik tot rust kon komen, en dit is de kamer waar je het ruisen van de rivier het beste kunt horen”

 

Sprookjesachtige rotswand

Een bezoekje aan de buren overtuigde Valerie om haar rotswand te behouden. Pas toen zag ze de mogelijkheden die deze speciale wand voor haar had. De aannemer adviseerde haar nochtans om de woning met de grond gelijk te maken. Het huisje staat al tweehonderd jaar op dezelfde plaats, dus instorten zal het nog wel niet doen.

huis

keuken

Bekijk hier nog meer prachtige woningen: