Een item dat je interieur meteen wat swung, karakter en warmte meegeeft? Een hip berber tapijt natuurlijk. Voor welk type tapijt je wil kiezen en hoe je het in je interieur integreert? Een paar opties op een rij.

Interieur: 4 x on trend berber tapijten

1. Uit de Andes: sobere kleuren en patronen

Liever niet te veel drukte in je interieur, maar toch van van een Zuid-Amerikaanse vibe? Dan is een tapijt in vrij ruige materialen, met veel textuur, maar in een sobere aardekleur misschien iets voor jou. Bruin, beige, zwart en wit zijn hebben hier de voorkeur. Combineer met pure meubels in grof hout en andere natuurlijk materialen.

Wie zei trouwens dat een tapijt altijd op de grond moet liggen: ook aan de muur staat het perfect.

2. Boho met een twist

Ook in een bohemian interieur vindt een berbertapijt perfect z’n plek. Ook hier veel natuurlijke materialen, rotan en hout. Ietsje meer kleur is hier echter wel toegestaan: vooral je tapijt zelf mag het bont maken. Paars, lila, roze en andere warme oosterse kleuren doen het goed.

3. Vintage en traditioneel

Geen fan van een al te zuiders of boho-geïnspireerd interieur? Ook dan kan een berber tapijt een fijne toevoeging zijn aan de sfeerschepping in huis. Vooral als je van een vintage loft-look houdt: een betonnen of planken vloer met een paar klassieke donkerrode berbertapijten met het welbekende traditionele patroon creëren de look waar je naar zoekt. In dit geval geldt ook: eentje is geentje. Ga gerust voor meerdere stuks en wissel af in grootte, vorm en tint of patroon.

4. Flou artistique

Tot slot kan je klassieke berberlook ook in een iets moderner jasje komen: tal van jonge ontwerpers grijpen tegenwoordig naarstig terug naar aloude technieken om er dan hun eigen ding mee te doen. Het resultaat op dit vlak: kunstzinnige, maar rijkelijke tapijten met een Marokkaanse look én een abstracte print met geometrische figuren, kleurvlakken en een wulps lijnenspel. Ook hier heb je twee opties: of je gaat voor aardetinten en zachte (zand)kleuren of je kiest voor meer kleur: poeder roze, kobaltblauw, lila en geel zijn geen uitzondering.

Shop je eigen hippe berbertapijt hier:

Mini-berbertapijt met etnische print

We are pampa, € 268. Koop het hier

Vintage geweven tapijt in siljan rood

Benuta, € 126,95. Koop het hier

Oosters tapijt met traditionele print in blauw

Rugvista, € 248. Koop hem hier

Handgeknoopt tapijt met kleurrijke etnische print

Roos Vandekerckhove, € 460. Koop hem hier

Zuiver Perzisch tapijt in bruin-oranje print

Wonen met Lef, € 539. Koop het hier

Vloerkleed met Perzische print in turquoise

Louis De Poortere, € 565. Koop het hier

Handgeknoopt Marokkaans berber tapijt in wol

Viva Design, € 1.100. Koop het hier

Natuurlijk berber tapijt met minimalistische print

We Are Pampa, € 1.288. Koop hem hier

Vintage tapijt in wol met Berber print

Rugvista, € 393. Koop het hier

Artistiek handgeknoopt tapijt in schapenwol

LRNCE, € 1.200. Koop het hier

Meer over vintage en interieur: