We zweerden om NOOIT af te tellen naar de winter, tot deze gezellige collectie van Ikea langs onze neus passeerde. De wintermeubeltjes en -decoratie van de Zweedse meubelgigant doen denken aan de ongetemde schoonheid van het IJslandse landschap (en willen we daar niet allemaal naartoe?). Bespaar jezelf een duur vliegticket en investeer in schapenvachtjes, houtelementen en warmgrijze kleuren om zo een stukje Scandinavië in je woonkamer te settelen.

Industriële tafels en knusse borden

Kerst is synoniem voor: gezellig samen tafelen. Een mooi gedekte feesttafel is de start van een cosy eve en dit eindejaar gaan we voor een verrassend stoer interieur. De industriële tafels en stoelen uit de VÄSSAD collectie bestaan uit een mix van hout en staal en zorgen voor een ongepolijste, authentieke look.

Om die industriële tafel feestelijk te dekken, viel ons oog op het stijlvol VINTER 2017 servies. Echt élke maaltijd oogt als een luxe diner wanneer het wordt geserveerd op de stijlvolle borden met gebreid motief (kan het knusser?!) en bijpassend zilveren of gouden bestek.

Inpakken met cadeautjes

Bij de kerstperiode horen uiteraard ook pakjes, en wat is er leuker dan zelfgemaakt lekkers? Bij Ikea vind je alles om zelf koekjes te bakken in de vorm van hertjes, vossen of beren. Voor de niet-zo-keukenprinsessen: je kan ook heerlijke kant-en-klare gember- of havermout/kaneelkoekjes in je shoppingmandje droppen en ze inpakken met één van de vrolijke nieuwe cadeauverpakkingen.

Maar waarom maar één cadeau schenken als je er ook 24 kleintjes kan geven? Ikea geeft aan de klassieke adventskalender een moderne twist met 24 mini cadeaudoosjes die je overal in huis kan hangen. Laat ze op onverwachte momenten en plekken achter en pak er iedereen mee in!

Een vleugje magie

Je interieur knus maken, kan je nu alvast doen met gezellige grijze winterkussens, een wollen plaid en warme slofjes. Het magisch maken doe je de week voor kerst met schitterende verlichting en fantasierijke deco. Ga creatief aan de slag met lichtsnoeren, feestelijke sterren en kerstboompjes en breng warmte in huis met romantische kandelaars. De kerstman geeft alvast z’n goedkeuring ;-).

De VINTER-collectie is vanaf oktober 2017 verkrijgbaar bij alle Ikea filialen.

Meer interieur-tips