https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Wonen Cementtegels naar een ontwerp van Benoît Van Innis

Cementtegels naar een ontwerp van Benoît Van Innis

Cementtegels naar een ontwerp van Benoît Van Innis

De Belgische kunstenaar Benoît Van Innis heeft een collectie cementtegels met symmetrische balken in verschillende diktes en composities ontworpen. Aan jou (of aan je architect) om er een unieke vloertekening mee te maken.

 

Vroeger behoorde het ontwerpen van artisanale cementtegels tot het vaste takenpakket van de architect. Maar die praktijk verdween met de opkomst van de industrieel vervaardigde tegels. Het Kortrijks bedrijf Carrelages du Marais, fabrikant en verdeler van artisanale tegels, wil terug aanknopen met die traditie. Ze nodigt architecten en particulieren uit om hun persoonlijk tegelmotief te ontwerpen met de on-line tools van vandaag. 
 
De Belgische kunstenaar Benoît Van Innis mocht het alvast voordoen. Hij kreeg carte blanche voor een nieuwe collectie. De 8 cementtegels zijn 20 op 20cm groot, en hebben symmetrische balken in verschillende diktes en composities. Dankzij een nieuwe on-line applicatie (www.carrelagesdumarais.be/applicatie2), kan je zelf aan de slag met de tegels, ze draaien of spelen met de verschillende kleuren – er zijn zo'n 40 nuances – en diverse motieven.
 
Naast zijn eigen grafisch werk – hij tekent onder andere cartoons voor De Morgen en The New Yorker – doet Van Innis regelmatig architecturale opdrachten. Zo tekende hij voor de tegels van het metrostation Maalbeek in Brussel en het behangpapier bij de mooie verbouwing van het stadhuis van Menen door de noA Architecten. Momenteel werkt hij in het kader van de stadskernvernieuwing op de Markt van Deinze aan de vormgeving van vier grote kleurenvlakken.
 
Prijs: 103€/m2 (BTW niet inbegrepen) voor de tegels met tekening, 68€/m2 voor de witte elementen, Carrelages du Marais
 
 
Kdr